Oskar Månsson: Plattan i mattan – nu gasar Fotboll Sthlm

BLOGG. Äntligen! Nu kör vi igång nya Fotboll Sthlm.

08-fotbollen är hetare än på 15 år, slog jag fast i inför säsongen i fjol.

Det var efter viss tvekan som jag formulerade mig, för det där om Allsvenskans hetta är ofta farligt nära en sportjournalistklyscha – gör en googling så ser du själv.

Men vilken otrolig säsong som vi fick. AIK vann tre av fyra derbyn, tog 62 poäng och var med det sämst i stan. Hammarby spelade i långa stunder en bländande anfallsfotboll men slutade till sist två placeringar bakom Djurgården som ju höjde pokalen till sist.

Ja, nu ska Djurgården kvala till Champions League, medan Hammarby ska försöka ta sig till Europa League-gruppspel. Även AIK skulle kunna ta eller få chansen till det senare, och på förhand ser 2020-säsongen ut att kunna bli lika spännande som 2019-upplagan.

Fotboll Sthlm satsar också stort. Vi hoppas att du som läser det här redan har nåtts av våra planer, men om inte ser de ut som följer:

– Vi blir fler (läs mer här!)
– Vi ska göra mer
– Vi ska bli bättre

Ambitionen är att skapa en så heltäckande sajt som möjligt om de tre stora 08-klubbarnas herrlag. Vi ska vara snabba och aktuella och gå på djupet på samma gång. Vi fortsätter med samma inriktning i grunden, men hoppas kunna vässa till oss i alla avseenden.

Inom kort kommer vi också att ta betalt för en del av innehållet. Det är en plan som vi har haft sedan vi drog igång 2018 och nu är tiden snart inne. Vi lovar att det inte kommer att vara dyrt – jag skulle snarare säga att det blir väldigt billigt – att få tillgång till allt vårt material. Men att ta betalt är en förutsättning för att fortsätta, det är helt enkelt så verkligheten ser ut. Ekvationen är enklast möjliga: ju fler som prenumererar – desto bättre material på Fotboll Sthlm. Vi hoppas att ni som har stöttat oss hela vägen fortsätter med det och signar upp på en prenumeration. Vi hoppas också att alla ni som prenumererar känner att ni får bang for the bucks.

Såja – nog presenterat för stunden. Det känns som att vi har snackat och skrivit om våra planer för säsongen 2020 i en evighet. Nu trycker vi plattan i mattan. Det här blir en säsong att minnas.

Foto: Bildbyrån