Hümmet drömmer om cupguld: ”Kan absolut gå hela vägen”

Mål i debuten ger DIF serieledningen i gruppen. 

Då siktar Deniz Hümmet på att bärga en titel med DIF.

Annons

Det blev en lyckad debut för Deniz Hümmet. 1–0 kom redan i femte minuten, ett mål som satte tonen för Djurgårdens säkra seger mot Skövde.

– Det var otroligt skönt. Ett mål jag blir mycket glad av, för jag har jobbat mycket med rörelser i boxen. Förra säsongen gjorde jag inte ett enda sånt mål, tror jag, där jag löper in. Kul, jag tar med mig det, säger Hümmet.

Därefter hade Deniz Hümmet bud på fler. Han hymlar inte med att målskörden kunde varit större med bättre skärpa i avsluten.

– Nej, jag håller med. Den jag är mest besviken på är den när Haris slår en jättebra boll som jag tar med mig, det är de avsluten som jag är bra på. Sätta den i hörnen. Sen har jag Leach Holms retur där jag går på kraft, jag tror att det är lite frustration över att jag missade tidigare, men skönt att komma till lägen. Idag var det mycket oflyt.

– Det är klart att jag är nöjd med att göra mål. Men jag är mer nöjd med arbetsinsatsen och att jag pressar mycket och försöker länka. Men jag gör ett mål och ska inte vara för missnöjd.

Thomas Lagerlöf berömde ditt djupledsspel, hur känns det att höra det från tränaren?
– Skönt, så klart. Det är något som jag jobbar med. När jag var yngre så droppade jag mer i djupledsspelet. Nu har jag blivit mer komplett och erbjuder djupet. Fortsätter jag så här kan jag hämta fler lägen och göra fler mål.

2–0-segern innebär att Djurgården tar serieledningen i gruppen. Nu väntar en bortamatch mot Nordic United från Södertälje innan det hela avgörs på hemmaplan mot IFK Göteborg, som slog Nordic med 4–3 på bortaplan igår.

– Vi ska gå för att bli gruppsegrare, ta den förstaplatsen. Det har vi alla möjligheter till. Jag kollade inte igår på Göteborgs match, men det var en… intressant match. Vad blev det, 3–4? Det är inte lätt att möta lag från lägre divisioner. Man måste alltid vara ödmjuk och ha respekt. Även om vi ska slå Skövde är det inte lätt. Varje år ser vi hur många skrällar som helst. Stabilt idag, tre poäng och vi ger oss förutsättningar.

Vad har du för förhoppningar på Djurgårdens cupspel i övrigt? Går ni för att vinna cupen?
– Ja, det tycker jag. Nu har vi Nordic i nästa, vi tar den matchen för sig. Det är sex matcher. Vi kan absolut gå hela vägen.