Tolle hyllar Hümmet: ”Honom ska vi kunna mata med fler bollar”

Säker seger och mål från debutanten.

Cuppremiären var en bra dag på jobbet för Thomas Lagerlöfs Djurgården.

Annons

Det blev en planenlig trepoängare för Djurgården mot Skövde AIK. Redan i den 17:e minuten gjorde Miro Tenho 2–0, vilket kom att bli slutresultatet.

– Vi är påkopplade, samlade i presspelet och relativt snabba när vi växlar tempo och byter kant. I andra halvlek byter vi inte kant egentligen över huvud taget med den långa bollen, i första räcker det med en eller två vändningar på dem, så är det målchans, säger Thomas Lagerlöf.

Miro Tenho var inte den enda debuten som gjorde mål. Ledningsmålet gjordes av Deniz Hümmet, som stötte in en boll på nära håll i den fjärde minuten.

– Han är där och skapar målchanser, träffar mål allt som oftast. Det var en bra start, säger Thomas Lagerlöf.

– Framförallt bidrar han med att han är skicklig och kan kombinera. Han är inte bara en boxspelare, han kan hjälpa de andra spelarna. Han är också betydligt bättre i sitt presspel och sina löpningar. Där skulle vi kunna mata några bollar till. Han har tagit stora steg de senaste åren.

Har han överraskat på dig, sedan han kom till Djurgården?
– Nej, egentligen inte. Han fortsätter på den vägen som han var inne på i Kalmar. Det är en stor skillnad mot de år jag sett honom tidigare i rörelsemönster i boxen och arbetskapacitet. Det är flera delar som han har adderat till sitt spel jämfört med hur han såg ut för några år sen.

Tidigare under måndagen kom rapporter om att Djurgården har lagt ett bud på den norska högeryttern Peter Therkildsen. Thomas Lagerlöf ville inte kommentera övergångshistorier, men medgav att han kände till spelaren.

– I Skandinavien har vi koll på de flesta, även om vi inte specialstuderar dem. Det har vi definitivt, säger Thomas Lagerlöf.