Haris Radetinac: ”Kan inte tycka synd om oss själva”

Den dystra sviten fortätter. Inte sedan den 22 juli har Djurgården vunnit på hemmaplan.

– Problemet är att vi inte gör mer mål, speciellt när vi skapar så mycket chanser, säger Haris Radetinac efter 0-2 mot Östersund.

Annons

Trots höstkyla och ett relativt intetsägande tabelläge var det över 10 000 på plats under söndagskvällen på Tele2 arena. Hade inte nästa hemmamatch varit mot AIK är det tveksamt om lika många skulle ta sig tillbaka, för Djurgården gjorde en blek insats mot Östersund.
– Det studsar stolpe ut för oss. Det är dåligt, när vi får så många chanser borde vi ta poäng, säger Haris Radetinac efter matchen.
Efter en svag första halvlek gick Djurgården till pausvila med ett 0-1-underläge efter mål av Ronald Mukiibi. I början av andra halvlek sköt Dennis Widgren in 0-2. Djurgården ryckte upp sig mot slutet men fick aldrig hål på Aly Keita i ÖFK-målet.
– Jag tycker vi är tillräckligt bra för att ta poäng, men man måste spela bra i båda halvlekarna för att vinna matchen, säger Radetinac.
– Vi spelar bra här hemma och är svårslagna. Problemet är att vi inte gör mer mål, speciellt när vi skapar så mycket chanser. Det hade varit annorlunda om vi inte skapade någonting.
För en knapp månad sedan pratade Özcan Melkemichel om vikten av att Djurgården ska vara hungriga, att de riskerar att tappa motivationen om de inte har något att spela för. På presskonferensen efter matchen kände han inte igen sig i det uttalandet.
– Vem har sagt att vi inte skulle vara motiverade?
Du sa till mig att du var orolig över att ni skulle hamna i ingenmansland?
– Det betyder inte att vi inte är motiverade till att vinna matcherna. Motivationen finns alltid där.

Annons

Att Djurgården nu ska upprepa fjolårets bedrift och komma topp tre ser hopplöst ut. Åtta poäng går att ta igen på sex matcher, men de ska även passera minst fem lag som ligger över dem i tabellen. Istället menar Radetinac att det nu gäller att avsluta snyggt och bygga inför nästa säsong.
– Vi får försöka avsluta säsongen så bra som möjligt så att vi kan gå rakryggade. Gör man en bra avslutning lönar det sig ofta till säsongen efter, det är det vi får satsa på, säger Radetinac och fortsätter:
– Vi kan inte tycka synd om oss själva. Den här säsongen har varit både upp och ner. Vi har vunnit derbyn och svenska cupen, det är sånt som vi får tänka på istället.