Månsson: Poddmaraton och agenter som engagerar

BLOGG. Agenterna engagerar. I alla fall er läsare.

Jag skrapade egentligen bara lite på ytan i mitt inlägg om Hasan Cetinkaya/Fotbollsdamp men det kom massor av reaktioner. Många har påpekat att kontot bytte/sa sig ha bytt ägare för några månader sedan. Innan dess var mönstret liknande runt Blash Hosseini som har blivit en framträdande agent på senare år (han porträtterades bland annat av Erik Niva i höstas). Alltså: Fotbollsdamp avslöjade nyheter runt Hosseinis spelare och hyllade agenten som en kung med en rad inlägg – samma sak som nu sker i större skala med Cetinkaya och hans gäng.

I mitt första inlägg om spelet mellan agenter och journalister gick jag lite mer på djupet, men jag var ändå rätt återhållsam. Det finns mycket mer att berätta som jag kanske återkommer till i någon form, för jag tycker att ämnet förtjänar mer ljus på sig. Svaret på frågan “Hur kan hen veta så mycket?!” är sällan särskilt komplicerat. Däremot problematiskt i många fall.

Annons

I veckan har jag och Mårthen Bergman poddat så att rösterna knappt höll mot slutet. Vi håller på att rebranda Bergman 90 minuter till en renodlad Fotboll Sthlm-podd vilket innebär… tja, det vet vi inte riktigt än. Men tanken är att varva intervjuerna med egna analyser och kortare nedslag på träningarna. Vi ska testa oss fram helt enkelt. Den här gången gjorde vi en truppanalys – ämnet som borde introduceras på universiteten! – per 08-lag nu när övergångsfönstret slagit igen och trupperna spikats. Totalt blev det tre timmar nördpodd vilket jag hoppas att ni uppskattar.

Här finns avsnitten för den som har missat:

FOTO: Bildbyrån