Oskar Månsson: Äntligen lägerdags – häng med ditt lag på resa

Som vanligt så här års:

08-lagen åker på läger och vi med dem.

I år blir det extra långa resor, och vår största satsning hittills.

Annons

Som Fotboll Sthlm-reporter finns det ingen bättre tid än när det vankas resor söderut, för ibland behöver man komma bort för att komma nära.

På försäsongsläger kan man följa det mesta från sidlinjen varifrån man kan göra sina mer eller mindre träffsäkra spaningar. Med lite skönare väder och mindre pressade tidsramar brukar det finnas gott om tid till intervjuer med avslappnade spelare och ledare.

Det är, kort sagt, optimala förhållanden. Vi vet att intresset redan är på topp, med akut silly season-sug och nyförvärvs-nyfikenhet, och på försäsongen är alla världsmästare.

I år blir det längre läger än vanligt. Djurgården kommer vara på Gran Canaria i tio dagar, medan AIK lägger två veckor i Algarve. Hammarby är borta tre svenska rekord-veckor i Marbella där inte mindre än fem matcher ska spelas.

En logisk följd av detta är att även Fotboll Sthlm blir på resande fot länge. Viktor Asp, Marcus Bring och undertecknad kommer täcka det mesta och jag vågar utlova daglig läsning med extra mycket närvaro.

Först ut blir min resa med Hammarby där jag täcker starten av lägret (mot slutet kommer Viktor byta AIK-bevakning i Portugal mot Bajen i Marbella). Däremellan passar jag på att flyga till Gran Canaria för att göra Marcus – som följer DIF-lägret från start till mål – sällskap.

Ja, avfärd blir faktiskt redan imorgon då Hammarby flyger söderut, så mot kvällen bör det komma ett första livstecken.

För att följa våra rapportering, och stötta vår journalistik, ska du vara prenumerant. Om du inte redan är det kan du registrera dig på den här länken. Det går snabbt och lätt och kostar blygsamma 39 kronor i månaden.

Adelante!