Vittnet om huliganattacken på Kaknäs: ”Det var ett rent överfall”

Supporterturneringen på Kaknäs stormades av huliganer.
Fotboll Sthlm har pratat med flera personer som var på plats.
– Folk blev livrädda, säger en person som själv blev slagen.

Annons

Idag spelas den årliga Kaknäscupen för Djurgårdens supportrar på klubbens träningsanläggning. Strax innan turneringen skulle börja i förmiddags stormades den av huliganer – varav flera enligt våra uppgifter är kopplade till firman Kompisgänget Bajen – som gick till attack mot spelare och åskådare.

Fotboll Sthlm har pratat med flera personer som var på plats.
– Det dök upp ett stort gäng, 50 pers kanske, i skogen bakom planen. De var maskerade och beväpnande med järnrör, plankor, gatstenar och annat. De vrålade först att de ville slåss och då bad folk dem att dra åt helvete. Då gick till attack, hoppade på folk helt random. Det var spelare, åskådare, män, kvinnor och barn, säger en person och fortsätter:
– Det var ett rent överfall. Huliganer som attackerade vanliga djurgårdare.
En spelare som höll på att värma upp inför turneringen berättar:
– De dök upp helt plötsligt och ville slåss. De sprang mot allt och alla. Folk blev livrädda. Ett par huliganer sprang mot mig och slog så det träffade i nacken. Jag åkte i backen där jag låg kvar. De flesta åskådarna, barnfamiljer till exempel, hann därifrån och in i klubbhuset där de gömde sig. Men alla hann inte undan.

Vittnena berättar också om hur huliganerna orsakat skadegörelse på Kaknäs. Bland annat har bilar attackerats. Trots tumultet och den chockerade stämningen beslutades det gemensamt att cupen skulle fortsätta.
– Allt gick ganska snabbt. Efter att de gått till attack så att folk låg på marken stack de därifrån. När polisen kom var det lugnt igen. Vi som var där bestämde att fortsätta spela cupen, att huliganerna inte skulle få förstöra för oss, säger en person som deltar i turneringen.

Minst en person har förts till sjukhus efter händelsen. Polisen kommer att upprätta en anmälan om grov misshandel.

LÄS MER: Supporterturnering på Kaknäs stormades av huliganer

LÄS MER. Hammarby fördömer huliganattacken: “Det räcker nu”

Foto: Bildbyrån