Huliganattack på Kaknäs – supporterturnering stormades

Den årliga supporterturneringen Kaknäscupen stormades av maskerade män som gick till attack mot deltagare och åskådare.
Enligt Fotboll Sthlms uppgifter tillhör ett stort antal av männen huliganfirman KGB.
Polisen kommer att upprätta en anmälan om grov misshandel.

Annons

Varje år spelas Kaknäscupen – en turnering där supportrar möter varandra i fotboll – på Djurgårdens träningsanläggning. Tillställningen är populär och brukar gästas av spelare från Djurgårdens a-lag.

Under lördagsförmiddagen fick polisen samtal om att det var bråk på träningsanläggningen.
”Ett vittne hade sett hur en person blev slagen av en maskerad person och enligt uppgifter fanns flertalet personer på platsen. Då polis kom till platsen var läget lugnt. Enligt uppgifter ska dock en i nuläget okänd person fått en flaska i huvudet. Händelsen ska ha skett runt 10.30-tiden. Denne ska ha fått skjuts därifrån av en okänd person.” skriver polisen på sin hemsida.

Fotboll Sthlm har tagit del av flera vittnesmål om vad som har hänt. De samstämmiga uppgifterna säger att ett 50-tal män, vissa av dem maskerade och utrustade med olika tillhyggen, har dykt upp från skogen bakom konstgräsplanen där turneringen just skulle börja. Huliganerna har attackerat spelare och åskådare och orsakat skadegörelse. Vittnen berättar om en chockerad och upprörd stämning och att barnfamiljer har fått söka skydd inomhus. Flera av huliganerna är, enligt Fotboll Sthlms uppgifter, knutna till firman Kompisgänget Bajen.

Fotboll Sthlm har varit i kontakt med Anna Westberg, talesperson vid polisen, som hänvisar till sammanfattningen på hemsidan. I övrigt uppmanar hon vittnen att höra av sig till polisen med uppgifter om vad som har hänt.

Trots attacken fortsätter Kaknäscupen då deltagarna inte vill att huliganerna ska få stoppa turneringen. Fotboll Sthlm söker representanter från Djurgården för mer information.

LÄS MER. Vittnet om stormningen på Kaknäs: ”Det var ett rent överfall”

LÄS MER. Hammarby fördömer huliganattacken: “Det räcker nu”

Foto: Bildbyrån