Avslöjar: Zlatan-statyn flyttas till Malmö

Den berömda statyn av Zlatan Ibrahimovic har blivit en följetong i medierna.
Nu kan Fotboll Sthlm avslöja en oväntad vändning.
Statyn kommer att placeras i Zlatans hemstad Malmö – eventuellt utanför Stadion.

För ett par dagar sedan gästade Zlatan Ibrahimovic den amerikanska tv-showen The Late Late Show med James Corden. I programmet berättade Zlatan att det fortfarande inte var bestämt var statyn av honom ska stå.

Till en början var det tänkt att statyn skulle placeras utanför Friends arena och att invigningen skulle ske i samband med fotbollsgalan i november i fjol. Så blev som bekant inte fallet. De inblandade parterna kom inte överens om var statyn skulle stå. Framförallt var det statyns storlek och tyngd som ställde till bekymmer. Att hitta en plats för den sju och ett halvt ton tunga statyn visade sig vara lättare sagt än gjort.

Statyn var från början tänkt att stå utanför nationalarenan i Solna men flyttas nu till Malmö. Ett hett alternativ är utanför MFF:s hemmaarena.
Foto: BILDBYRÅN

Enligt Fotboll Sthlms källor är det nu bestämt att statyn kommer att flyttas till Zlatans hemstad Malmö. För tillfället förs diskussioner mellan bland andra Malmö kommun och Malmö FF om var statyn ska placeras. Enligt våra uppgifter är de två huvudalternativen en plats i Rosengård eller utanför Stadion.

Fotboll Sthlm har efter den ursprungliga publiceringen varit i kontakt med Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Han kommenterar via mejl att det slutgiltiga beslutet inte är taget än, men bekräftar långt gångna diskussioner:

– Ja, vi för en dialog med MFF och Malmö stad i frågan och jag förstår mycket väl deras argument för möjligheten att resa den i Malmö. Ingenting är på något sätt klart, men det finns ett stort engagemang så vi lyssnar och kommer att fortsätta prata med varandra. Det finns inget beslut i frågan och därför har vi i dagsläget ingenting annat att kommunicera.

****

Gillar du vad du ser? Vill du att Fotboll Sthlm ska leva vidare?

Isåfall: Snacka med dina kompisar, dela artiklarna i sociala medier, fyll på med kommentarer där det passar. Vi finns på Facebook, Instagram och Twitter.

Läs mer om planerna för Fotboll Sthlm här.

****