Oskar Månsson: Så funkar Hammarbys bötessytem

BLOGG. Några tankar om dyra tårtor och den verkliga övergånssumman för Odilon.

Annons

Det här blir en post i farten, för strax ska Mårthen Bergman och jag iväg på en poddinspelning med Jesper Jansson. Podden är inne i en slags prövofas där vi testar olika former och den här gången kör vi en dubbelintervju där både Mårthen och jag är med. Vi har också djupare poddgrejer på gång med AIK och Djurgården som vi hoppas mycket på.

Nu vill vi förstås veta allt om den galna historien om Kossounou Odilon. Jag har ju redan luskat i affären och skrivit en hel del om vad jag känner till – bland annat här. Det har droppats massor av klubbnamn, bland annat av Daniel Kristoffersson på Expressen, som har varit intresserade och såvitt jag vet är samtliga korrekta. Jag kan dessutom lägga till Lyon och Werder Bremen på den listan. I Belgien skrivs det fortsatt om en övergångssumma på runt 30 miljoner kronor, men jag är säker på min sak: det handlar om runt 40 och en möjlig (trolig) bonus på cirka tio till – detta kommer att bekräftas med tiden. Plus tio procent i vidareförsäljning. Inte illa för en kille som Hammarby betalade ett par miljoner för i januari.

En annan fråga som vi får ta upp med Jesper Jansson handlar om bötessystemet i Hammarby. Igår fick jag tillträde till det allra heligaste, omklädningsrummet, i det nya klubbhuset och då stötte jag på den här intressanta informationen. Pappret var visserligen överkryssat, men det fanns en identisk lapp utan protesten(?) på ett annat ställe.

Huvudanledningen till att jag var på Årsta var en intervju med Mujo Tankovic – vi kommer att publicera det snacket snart. Men när jag tog upp bötessystemet var Mujo helt frågande.
– Har vi en böteslista? Var hittade du den?

Vi får se om det blir ett mysterium att gräva vidare i. Men visst vill man veta om någon har fått 300 spänn i böter för att glömt sin egen födelsedagstårta?