Billborn öppnar för Aron: ”Har ett antal bra spelare där framme”

Nikola Djurdjic är avstängd när Hammarby möter Helsingborg på söndag.
Då kan nyförvärvet Aron Johannsson få chansen i startelvan.
– Aron kan säkert starta en match men frågan är hur mycket han orkar. Vi får se, säger Stefan Billborn till Expressen.

Annons

I slutet av 2-2-matchen mot Kalmar tog Nikola Djurdjic ett gult kort vilket gör att han är avstängd i söndagens hemmamöte mot Helsingborg. Den 33-årige serben är dock inte särskilt bekymrad över det.
– Jag tycker att det är okej. Det är bra för mig att bli avstängd nu så jag inte behöver tänka på det när vi har stormatcher i slutet av säsongen, sa Djurdjic till Fotboll Sthlm häromdagen.

Annons

Med Djurdjic borta öppnas en lucka i Hammarbys offensiv. Nu återstår det för Billborn att välja hur han ska formera laget. Ett alternativ är att spela Aron Johannsson från start på topp och flytta ner Imad Khalili i ”Djurdjic-rollen”. Ett annat är att Khalil fortsätter längst fram i planen.
– En av dem (Johannsson/Khalili) kommer spela som spets. Aron kan säkert starta en match men frågan är hur mycket han orkar. Vi får se, säger Stefan Billborn till Expressen.
– Vi har inte riktigt bestämt oss än hur vi kommer göra. Det är en ambition att rotera för att vi har ett antal spelare som är bra där framme.
För Billborn är det bara en sak som gäller på söndag: full fart framåt.
– Vi ska ut och köra vårt spel och försöka få de att diktera matchen så lite som möjligt. Det är som vanligt på hemmaplan, vi vill göra det borta också men lyckats med blandade resultat. Det gäller att släppa loss hundarna. Vi vill vinna alla matcher.

LÄS MER. Djurdjic avstängd – och nöjd: ”Det är bra för mig”

LÄS MER. Jesper Jansson vill se domarforum· ”Viktigt för svensk fotboll”

Foto: Bildbyrån