Jansson vill se domarforum: ”Viktig sak för svensk fotboll”

Hammarbys sportchef Jesper Jansson vill starta ett nationellt domarforum där insatser diskuteras och utvärderas.
Sef ställer sig positiva till idén.
– Det är ett gemensamt intresse och bra för både domare, företrädare för domare, allsvenska klubbar och för Sef, säger Svante Samuelsson, sportchef på Sef till Fotbollskanalen.

Annons

Det var upprörda känslor efter Hammarbys 2-2 match mot Kalmar i söndags. Domaren Victor Wolf stod i centrum efter ett par omdiskuterade beslut och mycket av efterspelet handlade om domarfrågan. Nu vill Jesper Jansson att det införs ett diskussionsforum på nationell nivå för att utveckla nivån på domarna.
– Det är framför allt att det ska finnas ett forum för diskussion dit vi klubbar kan vända oss för att tillsammans med domare, domarkommittén eller en domarbas föra en gemensam diskussion kring hur vi ska ta saker framåt och där vi kan framföra våra åsikter. Jag upplever inte att det finns ett forum där vi kan hjälpa varandra eller en instans som man kan vända sig till. Vi vet inte riktigt hur saker och ting sköts och vi gör det inte gemensamt. Jag tycker att det är en viktig sak för svensk fotboll, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Annons

Jesper Jansson fortsätter:
– Annars är det väldigt lätt att det blir heta känslor i samband med matcher och sedan i media. Det tystas ner och ligger och pyr. Det blir en boll som bara växer och sedan kanske briserar. Det är mest det jag är ute efter, att vi klubbar och domare tillsammans kan titta på hur vi ska utveckla svensk fotboll. Det är poäng som står på spel och mycket känslor. Vi vill dra det här framåt tillsammans. Vi upplever absolut inte att varken dialogen, forumet eller den instansen finns. Det blir i stället protester som skickas i väg till disciplinnämnden, man anmäler varandra och tar upp situationer.

Sef sportchef Svante Samuelsson tycker att idén är intressant. Han berättar för Fotbollskanalen att han har diskuterat frågan med Jesper Jansson tidigare.
– Det är ett gemensamt intresse och bra för både domare, företrädare för domare, allsvenska klubbar och för Sef. Det är viktigt att ha en bra dialog och diskutera frågan. Det finns ett behov av att träffas när det är i ett mer sansat tonläge, säger han.

LÄS MER. Nikola Djurdjic nöjd med avstängningen: ”Det är bra för mig”

Foto: Bildbyrån