Bajen Fans ilska över Frej-uppgifterna: ”Direkt osmakligt”

Hammarby planerar för att ersätta IK Frej i division ett med Hammarby TFF, det uppger FotbollDirekt.
Supporterföreningen Bajen Fans är upprörda.
– Det är bedrövligt och direkt osmakligt, säger pressansvarige Kalle Strandberg till Fotboll Sthlm.

Under torsdagen kom uppgifter om att Hammarby planerar att ersätta IK Frej i division ett. Klubbens plan är att Hammarby TFF ska ta IK Frejs plats i division ett nästa säsong. Det innebär att IK Frej i sin tur tar steget ner i division fyra, där HTFF spelar i år. Bajen Fans sätter sig emot planerna.
– Det verkar vara ganska säkra uppgifter. Det är naturligtvis bedrövligt. Det är direkt osmakligt.
– Vill man bygga upp något så gör det själv. Vi var kritiska redan i våras när man med förklädda hot sa att ”ni kan få pengar men då vill vi ha majoriteten i styrelsen.” Man gick ju ut och sa att det sa att det inte var ett hot, men så tolkade jag och många andra det. Och sen kommer det här nu. Vi är missnöjda. Det är inte Bajen.

Kan man se att det skulle kunna finnas sportsliga fördelar med ett sådant beslut?
– Jag tycker att det är ett osmakligt sätt att ta sig fram på. Jag förstår att det finns sportsliga fördelar att ha ett lag i division ett istället för division fyra. Man får högre kvalité på ett farmarlag, det kan jag förstå.

Du nämnde att ni har varit kritiska till Frej-projektet, hur har ni upplevt det här året med tanke på det som hände med den nya styrelsen?
– Asså rent principiellt så tyckte vi att det var ett förklätt hot. IK Frej stod inför en konkurs och behövde ha in pengar. Någon i Hammarbys sponsorkrets lovade pengar under förutsättningar att man under årsmötet valde den föreslagna styrelsen. Det är ju egentligen att köpa en klubb, fast med så kallade demokratiska principer. Så det var vi kritiska till redan då, så beter man sig inte.

Känner man sig maktlös som supporter?
– Ja, naturligtvis, det är svårt att göra något åt. Där och då är det så i alla fall. Vi är inte medlemmar i IK Frej liksom, vi kan inte gå dit och rösta något annat heller.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hedstigen: Så är Stockholmsklubbarnas chanser i Europa 2021

LÄS MER: ”Deras uppgift var det medicinska, min uppgift var att överleva”

Annons