Uppgifter: Hammarby kan ta över IK Frejs plats i division 1

Hammarby kan ta över IK Frejs plats i divions 1 till nästa säsong.
Enligt FotbollDirekt har klubben planer på att låta Hammarby TFF ta platsen istället för samarbetsklubben.
– Det där ligger på styrelsenivå. Men visst handlar det om ett allt tätare samarbete, säger Jesper Jansson till sajten.

Hammarbys samarbetsklubb IK Frej åkte förra säsongen ur Superettan. I år fick den gamla styrelsen avgå för att rädda klubben från konkurs. Istället tog personer från Hammarby över platserna. Under torsdagen rapporterar FotbollDirekt att klubben nu har planer på att låta Hammarby TFF ta över Frejs plats i division 1 till nästa säsong. Det skulle innebära att Frej istället tar HTFF:s plats i division 4 nästa säsong.
– Nej, men det är väldigt tajt samarbete. Så vi ser det ju som ett liksom. Det andra är inget vi tittar på, nej, säger sportchefen till sajten.
– Vi anser att det är våra spelare, det här samarbetet. Vi ser det som ett lag. Det är väl inte konstigare än att Norrköping samarbetar med Sylvia. AIK med Väsby tidigare. Men det är bättre du tar det med Peter Kleve och den styrelsen.

FotbollDirekt har även pratat med Peter Kleve (ordförande i IK Frej samt föreningschef i Hammarby).
– Vi i styrelsen jobbar stenhårt med de ekonomiska frågorna i klubben. Ekonomin var alarmerande svag redan innan corona. Vårt primära fokus just nu är ekonomin och att slutföra division 1. Frågor som ni lyft i er artikel är medlemsfrågor och tas på årsmöten. IK Frej har årsmöte i februari så väcks sådana frågor där, så får vi ta dem där och då.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hedstigen: Så är Stockholmsklubbarnas chanser i Europa 2021

LÄS MER: Ludwig Persson: Ska IK Frej vara IK Frej eller Hammarby U23?

Annons