Silly season-bloggen: Bosse Anderssons hint om Fredrik Ulvestad

På den här bloggen ger vi er uppdateringar kring AIK:s, Djurgårdens och Hammarbys silly season.
Vi refererar vad andra skriver, bedömer trovärdigheten och publicerar egna nyheter.

19 november.

För en knapp vecka sedan meddelade Djurgården att man räknade in Fredrik Ulvestad som en av spelarna som lämnar laget efter säsongen. Ulvestad – som igår gjorde en stark match för Norges ”nödlandslag” som spelade 1-1 mot Österrike – är inställd på att gå vidare i karriären varför sportchefen Bosse Andersson ser honom som förlorad.

Eller ska vi skriva SÅG honom som förlorad? På gårdagens medlemsmöte gläntade Bosse Andersson nämligen på dörren för en förlängning med den mångsidige mittfältaren.
– Vi har inte haft några diskussioner med Fredrik. Men han trivs bra här, så det finns ett litet hopp, sa Bosse Andersson.

Sportchefen meddelade också att det lär bli en del förändringar i truppen till 2021.
– Vi behöver ett antal nya spelare till nästa år, och lite av en föryngring.av en föryngring.

13 november. 

Alexander Abrahamsson, Kevin Walker, Jonathan Ring, Oscar Pettersson och Erland Tangvik kommer inte att erbjudas förlängningar med Djurgården. Det bekräftar Bosse Andersson i en intervju med Fotbollskanalen. Samtliga spelare sitter på utgående kontrakt.

Samtidigt pekar det mesta på att Fredrik Ulvestad lämnar klubben efter säsongen när hans avtal går ut.
– Jag har väldigt god kontakt med Fredrik och hans ambition är inte att spela fotboll i Djurgården 2021. Det har aldrig pågått en förhandling eller diskussion om det, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

13 november.

Enligt Expressen kommer Sebastian Larsson att bli kvar i AIK över 2021. Larsson och AIK ska vara överens om avtalet, och Larsson fortsätter därmed att spela fotboll tills han är åtminstone 36 år.

Nyheten kommer ett par dagar efter att det blivit klart att Rasmus Lindkvist, Panos Dimitriadis och Heradi Rashidi lämnar AIK i vinter. Bland spelare med utgående kontrakt inkluderas Budimir Janosevic, Robert Lundström, Enoch Kofi Adu, och Henok Goitom. Expressen har tidigare skrivit att Janosevic är nära en förlängning, och Fotbolldirekt har skrivit att Adu inte erbjuds nytt avtal.

11 november.

Djurgårdens mittfältare Jonathan Ring sitter på ett utgående kontrakt som löper ut efter säsongen. Nu rapporterar Fotbolldirekt att Djurgården bestämt sig för att inte förlänga avtalet med 28-åringen.

Ring var en del av fjolårets guldlag där han stod för sju mål och sju assist men har haft en tung säsong utan ett enda gjort mål.

7 november. 

Utåt sett har uppfattningen varit att Stefan Silva sitter på ett utgående kontrakt med AIK, men nu bekräftar sportchefen Henrik Jurelius att mittfältaren har ett avtal som sträcker sig över 2021.

– Vi har upptäckt en liten intern miss där, att det inte kommunicerats att hans kontrakt förlängdes över 2021 i samband med utlåningen till Turkiet 2019. Vi blev förvånade själva när frågan dök upp. Det är den mänskliga faktorn som ligger bakom det, säger Henrik Jurelius till Fotbollskanalen.

Hur det ligger till med andra förlängningar vill han inte kommentera i dagsläget.

– Det kommer vi kommunicera under slutet av säsongen. Vi kommer ta de närmaste veckorna till den processen. Vi går in i ett landslagsuppehåll efter derbyt och då kan vi ta nästa steg i de frågorna.

5 november.

Enoch Kofi Adu har fått ett uppsving i AIK efter att Bartosz Grzelak tog över som huvudtränare efter Rikard Norling. Enligt FotbollDirekt har klubben dock bestämt sig för att inte förlänga mittfältarens kontrakt som går ut efter säsongen. Orsaken ska vara att klubben har varit tvungna att skära ner på kostnaderna inför 2021 till följd av coronakrisen och de investeringar som gjordes i nyförvärv under sommaren.

Adu kom till AIK 2018 och var med och vann SM-guld med klubben den säsongen. 2020 har det blivit 20 framträdanden för ghananen i Allsvenskan. Mittfältaren gjorde sitt första mål för klubben när han satte en straff mot Mjällby på bortaplan.

3 november. 

Målvakten Jacob Rinne har tidigare varit öppen med att han är en Djurgårdssupporter sedan barnsben och drömmer om att en dag spela i klubben.

Efter fyra år i danska Ålborg ser 27-åringen ut att vara på väg bort från klubben – men inte till Djurgården denna gång.
– Jag stänger aldrig några dörrar, men än så länge vill jag testa och se hur långt jag kan komma fotbollsmässigt. För mig skulle Djurgården rent sportsligt inte vara ett sådant steg, men som de flesta vet har jag en dröm om att spela i Djurgården, säger han till Fotbollskanalen.

2 november. 

Nils-Eric Johansson såg sin chans i våras när AIK skulle till att byta tränare att få göra en comeback i klubben. Han ringde själv upp sportchefen Henrik Jurelius och erbjöd sina tjänster, men fick nej.

– Det var jag som erbjöd mig, att om det händer saker på ledarsidan så finns jag där. Inte som huvudtränare då, utan om man behöver hjälp i tränarstaben. Så det var mer jag som lade in en förfrågan kan man säga, säger han till Fotbolldirekt.

Johansson säger att samtalet med Jurelius inte ledde någonvart, men att det inte var något speciellt med att han ringde sin gamla klubbkollega.
– Det var ett väldigt löst samtal som jag hade med Henrik, och jag pratade även med Bartosz. Jag sade att är det intressant så hjälper jag gärna till. Det var aldrig mer än så. Ett vanligt samtal. Jag har ju varit där länge och känner dem väl.

1 november.

Sam Johnson har under hösten varit avstängd av sin klubb Real Salt Lake City efter att ha anordnat två hemmafester, där en man blev skottskadad.

Nu har hans klubb valt att bryta kontraktet med anfallaren med omedelbar verkan.

”Klubben kommer inte att ge ytterligare kommentarer”, skriver man i ett pressmeddelande.

När Fotboll Sthlm pratar med sportchefen Bosse Andersson är han underrättad om situationen.
– Jag vet att han har brutit sitt kontrakt, men jag har själv inte hört något eller pratat med honom. Sedan vet jag också att han har flörtat med Djurgården via sina sociala medier.

Hur ser du på Sam Johnson, är han en spelare som är aktuell att plocka in inför 2021?
– Det är svårt att ta ställning till, nu är vi på väg ner och ska möta Falkenberg. Där är vårt fokus just nu.

31 oktober. 

Det stora Twitterkontot @Usmntonly rapporterade tidigare i veckan att det finns ett konkret intresse från Aron Johannsson att spela i MLS. Nu bekräftar anfallaren att det lockar att flytta till en klubb utanför Sveriges gränser.

– Jag har hört lite om intresse från andra länder men det är inte något jag tänker på, säger han till SportExpressen.

– Om det finns en möjlighet som är mycket bättre än Hammarby så vill jag titta på det. Men just nu fokuserar jag bara på att avsluta säsongen bra och förhoppningsvis ta en Europaplats.

28 oktober.

Markus Rosenberg har under året samlat upp ett gäng spelare till sitt stall som agent. Listan inkluderar sedan tidigare bland annat Behrang Safari, Simon Thern, Marcus Antonsson, Anel Ahmedhodzic, och Erdal Rakip.

Och enligt Transfermarkt är nu även Jesper Karlström på den listan. Karlström agent tidigare i år var Per Jonsson, under perioden när han förlängde sitt kontrakt med Djurgården.

28 oktober. 

Djurgården har under hösten kopplats ihop med Sirius-spelaren Elias Andersson som stått för en imponerande säsong. Mittfältaren själv menar dock att det inte funnits något konkret att ta ställning till.
– Det är ju såhär att det är inte lönt att prata om inget ligger på bordet. Intresse kommer och går hela tiden och ligger inget på bordet så finns det ingenting, säger han till podcasten Are you Sirius?

24-åringen har ett kontrakt som löper ut efter säsongen och kan därför skriva på gratis för en annan klubb redan nu. Själv säger han att det är en del som talar för att han stannar i Uppsala.
– Nu är det ju den truppen vi har och det spelet vi spelar, att man känner sig hemma här i Uppsala. Det är väl det som lockar mest

28 oktober. 

Aron Johannsson uppgavs redan förra veckan fått ett utländskt intresse på sig från både Nederländerna och MLS borta i USA. 29-åringen som har ett amerikanskt pass ska inte ingå i Hammarbys planer på längre sikt och klubben är därför redo att sälja honom i vinter, rapporterade Fotbolldirekt.

Det verkar också finnas ett intresse från anfallaren att lämna för den amerikanska ligan, i alla fall om man ska tro det anonyma Twitter-kontot Usmntonly med nästan 25 000 följare och som följer MLS-fotbollen noggrant.

Enligt källor till personen bakom ska Aron vara “väldigt intresserad” av en flytt och att ett par klubbar visat intresse för honom.

27 oktober.

Björn Paulsen vill lämna Ingolstadt i vinter, när han då har sex månader kvar på kontraktet.

Enligt Fotbolldirekt är det en klubb som spelaren vill till: Hammarby. De skriver att “en återkomst i Hammarby är högprioriterat för Paulsen. Han har nu gett sin agent i uppdrag att om möjligt hitta en lösning med Bajen”.

Ett möjligt problem skulle vara att hitta en lösning på det ekonomiska planet. Jesper Jansson har tidigare berättat i Dplay att de jobbade för att få tillbaka Paulsen i sommarfönstret.

27 oktober.

Tidigare i höstas rapporterades det i albanska medier att Hammarby varit på plats och scoutat den 19-årige anfallaren Ernest Muci. Tonåringen tillhör KF Tirana och en affär uppgavs kosta omkring tre miljoner kronor.

Nu rapporterar KF Tirana på sin hemsida att Muci har förlängt sitt avtal med ytterligare en säsong.

27 oktober. 

Under de senaste tre matcherna har Djurgårdens målvakt PK Bråtveit varit petad och fått sett matcherna från sidan. Nu uppger Fotbolldirekt att både klubben och spelaren är redo att bryta avtalet och gå skilda vägar i vinter.

Sajten skriver att norska klubbar hörde av sig redan i somras men att det då inte blev någon övergång. Nu ska båda parter vara överens om att ett brutet avtal är den bästa lösningen och att Djurgården istället ska se sig om efter en ny målvakt inför säsongen 2021.

När Fotboll Sthlm når sportchefen Bosse Andersson säger han att ingenting är klart ännu.
– PK har kontrakt i två år till, sedan kan man säga att vi haft diskussioner. Han är här för att spela fotboll, men sedan kan man inte bara bryta ett avtal. Vi är inte överens om någonting överhuvudtaget.

27 oktober. 

Budomir Janosevic har fått chansen under Bartosz Grzelak trots att han sitter på ett utgående kontrakt. Nu rapporterar Expressen om att målvkaten är nära att förlänga sitt avtal med AIK.

Skulle Janosevic blir kvar i klubben kommer man ställas inför ett rejält målvaktspussel inför nästa säsong. Dels har man Jakob Haugaard på bänken som värvades in för att vara lagets förstemålvakt, men dessutom har AIK den unge Samuel Brolin som imponerat i Superettan i år.

26 oktober. 

Fredrik Ulvestad har gjort flest mål i Djurgården den här säsongen (9). Mittfältarens kontrakt med klubben går ut efter säsongen och det är ingen hemlighet att norrmannen siktar på en karriär utanför Sveriges gränser. I en intervju med Sportbladet berättar sportchefen Bosse Andersson att en förlängning med mittfältsstjärnan kan bli aktuell.
– Det är ingen hemlighet att hans kontrakt går ut. Vi vill gärna ha kvar honom men vet att han ser sig själv ute i Europa. Det var syftet när han kom till oss i Djurgården och det har vi respekt för.
– Vi har fört diskussioner. Det har funnits intresse utifrån men han är kvar och slutför säsongen. Vi har gärna med oss Ulvestad 2021 och det är klart att man kan ha förhoppningar på det, även om det kommer bli svårt.

Ulvestad har varit med och vunnit både cupguld och SM-guld med Djurgården sedan han anslöt till klubben 2018.
– Hans betydelse har varit stor de här åren. Vi har vunnit cupguld och blivit svenska mästare och Fredrik har varit en otroligt viktig fotbollsspelare. Han har höjt oss sportsligt, säger Andersson.

21 oktober. 

Aron Johannsson har haft en tuff tid i Hammarby – fram till den här säsongen. Anfallaren har hittat formen och har stått för nio mål på 18 matcher.

Nu rapporterar Fotbolldirekt att det finns ett intresse kring anfallaren, både från Nederländerna men också borta i MLS. 29-åringen som har ett amerikanskt pass ska enligt sajten inte ingå i klubbens planer på längre sikt och man är därmed beredd att sälja honom i januari.
– Njae, vi har inte tagit några beslut. Vi är mitt inne i en slutspurt i serien, vi har inte tittat så långt fram, säger sportchefen Jesper Jansson om att sälja Johannsson.

20 oktober. 

Under gårdagen rapporterade norsk media om att Jonathan Augustinsson i princip är helt klar för en övergång till norska Rosenborg inför nästa säsong.

Idag fortsätter rapporteringen kring ytterbacken då Fotbolldirekt har uppgifter om att en affär skulle innebära sex miljoner kronor till Djurgården.

19 oktober. 

Jonathan Augustinsson har under sommaren ryktats vara aktuell för en flytt till Eliteserien och Rosenborg. Nu uppger TV2 att parterna är så gott som eniga om en övergång i vinter. Enligt sajten kommer den 24-årige vänsterbacken att vara en Rosenborg-spelare från och med den 1 januari. ”Jonis” har kontrakt med de svenska mästarna fram till december 2021 och Bosse Andersson säger att det inte finns någon diskussion med den norska klubben just nu.
– Jonathan Augustinsson spelar i Djurgården och mig veterligen så finns det inga transferfönster som är öppna just nu. Vi har haft en dialog ett flertal gånger tidigare med Rosenborg, det är helt rätt men jag har ingen mer att säga om det. För mig är det ingen dialog eller något sånt – just nu, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Augustinsson har gjort två mål på 20 matcher i Allsvenskan 2020.

17 oktober. 

Elias Andersson har gjort en imponerande resa i IK Sirius under säsongen, och är nu het på marknaden inför nästa säsong. I en intervju med UNT hintar mittfältaren om att “det ligger något i” att han träffat Bosse Andersson i Uppsala, och att man pratade om “allt möjligt”.

Men Djurgårdens sportchef dementerar till Fotbollskanalen att han varit hemma hos Elias Andersson.

– Jag var i Uppsala och sprang på honom, det kan jag säga. Men jag har ingen anledning att säga vad vi pratade om, säger Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

– Vi känner givetvis till honom, men vi är i en situation, där vi inte sorterar spelare för närvarande. Det är ganska svårt för oss att ta beslut om investeringar etcetera just den här tiden.

Elias Andersson har ett utgående kontrakt med IK Sirius.

16 oktober.

Viktor Lundberg får allt mindre speltid i BK Häcken, och ser ut att lämna klubben efter den här säsongen. Nu öppnar 29-åringen för att återvända till AIK och bekräftar samtidigt att det finns en kontinuerlig kontakt med klubben.

– Ja, det har jag haft under en längre tid. Jag känner många i AIK, så absolut, säger anfallaren till Fotbollskanalen.

FK: Hade det varit kul att återvända till AIK?
– Absolut, det har varit en dröm sedan jag lämnade, så det ska jag inte sticka under stolen med.

13 oktober. 

Kevin Walker sitter på ett utgående kontrakt med Djurgården och ännu är inget nytt avtal påskrivet.

Sportchefen Bosse Andersson har tidigare öppnat för att det kommer att ske förändringar inom Djurgårdens spelartrupp där det är oklart om Kevin Walker kommer att få fortsatt förtroende.

Mittfältaren har tidigare spelat för Örebro SK och som nu följer Walkers situation under hösten.
– Vi är inne i en fas och tittar på hur vi ska förstärka våran trupp, säger managern Axel Kjäll till Nerikes Allehanda.

– Tittar man historiskt så har många av dom som anlänt här varit bosmanspelare, och vi är mycket väl medvetna om vilka som har utgående kontrakt i andra allsvenska klubbar och även i superettan. Och det är väl ingen hemlighet att Kevin har utgående kontrakt med Djurgården, så mycket kan man väl säga.

12 oktober. 

Albin Ekdal har varit utlandsproffs sedan han var 18 år gammal då flyttlasset gick till Juventus. Mittfältaren har hunnit bli 31 år och i en intervju med Sportbladet erkänner Ekdal att en flytt till Djurgården kan bli aktuellt i framtiden.

– Jag tror inte jag flyttar hem redan till våren, jag vill vara utomlands. Jag trivs väldigt bra med det. Karriären är kort så det gäller att utnyttja tiden. Men jag stänger inga dörrar för Djurgården, när det väl är dags, säger han till tidningen.

Ekdal fick även frågan om sportchefen Bosse Andersson ligger på och “pressar” honom att komma hem till Stockholm.
– Nej, han ringer inte så ofta, säger han och skämtar om att att Andersson “verkligen” borde ringa honom.

12 oktober. 

Akinkunmi Amoo har beskrivits som en jättetalang och skrev i somras på för Hammarby. Under måndagen stod 18-åringen för tre mål när Hammarbys P19-lag besegrade Djursholm med 4-3.

Redan nu har Hammarbys jakt på nästa talang inletts. Det menar i alla fall den nigerianska sajten Allnigeriasoccer.com att chefsscouten Mikael Hjelmberg kommer att åka ner till Lagos i november tillsammans med agenten Patrick Mörk.

Sajten beskriver det som att Hammarby letar efter “nästa Akinkunmi Amoo”, vilket kanske är en epitet som är lite för tidigt att dra. Man skriver även i Hammarbys deal med Amoo finns en överenskommelse med hans förre klubb Sidos FC att Bajen ska komma över två gånger per år för att scouta klubbens spelare.

Även Watford, Udinese och Granada uppges vara inbjudna ner till Nigeria i november.

12 oktober.

Budimir Janosevic har tagit över platsen mellan stolparna i AIK. Målvakten har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna i Allsvenskan. I en intervju med FotbollDirekt berättar 30-åringen att förhandlingarna om ett nytt kontrakt med klubben efter årsskiftet har skjutits fram.
– Vi pratade nyligen, det var tänkt att snacket skulle tas nu under landslagsuppehållet. Men nu har jag fått beskedet att vi ska vänta till nästa landslagsuppehåll, det är i november. Det är lite sent, säger han.

Målvakten behöver ett nytt arbetstillstånd eller ett permanent visum för att kunna stanna i landet efter att kontraktet går ut efter december.
– Det finns andra allsvenska klubbar som är intresserade. För några av dem skulle jag vara mer av en uttalad förstemålvakt. Jag vill stanna i AIK, men samtidigt måste jag tänka på min familjesituation, om vi ska kunna stanna här i Sverige.

Janosevic har varit i AIK sedan 2018 och hoppas att få stanna i klubben.
– De har en tuff situation ekonomiskt och jag förstår det. Men det är inte så att jag är dyr. Jag är lojal och jag kommer alltid jobba hårt för AIK varje dag, oavsett om jag får spela eller inte. Men det börjar närma sig en punkt där jag snart måste ta ett annat bud. Jag har en familj, jag måste ta hand om den. Jag är superlojal mot AIK, jag vill inget hellre än att stanna. Men när hela familjen är beroende av mig… det blir en svår situation, jag måste ju ta hand om dem. Jag försörjer hela familjen.

10 oktober. 

Moses Ogbu kopplades ihop med en flytt till Djurgården och Hammarby i somras. Istället valde anfallaren att stanna i Mjällby. Men i en intervju med FotbollDirekt öppnar 29-åringen upp för en flytt i vinter istället.
– I somras var det mycket snack hit och dit. Men jag stannade kvar i Mjällby. Ärligt talat så är jag öppen för allt nästa år. Jag stänger inte dörren åt något håll utan kommer sätta mig ned med min agent Gustaf Grauers efter säsongen för att se vad det bästa alternativet är, säger han.

Anfallaren fick frågan om hur han ser på intresset från Hammarby och Djurgården.
– För mig så är det en stor grej att de två klubbarna är intresserade. Det kan man vara nöjd med för det betyder att man gjort något bra. Det är två bra klubbar, men jag vet inte. Jag har inte tänkt så mycket på det för det har inte blivit konkret. I sommarfönstret har alla bråttom och det finns inte tid att tänka djupt. Efter säsongen så kan jag ta ett smartare val.

Ogbu har tidigare haft Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som tränare under tiden i Sirius. Anfallaren tycker att det skulle vara roligt att återförenas med sina tidigare tränare.
– Det skulle vara kul, inte bara det, utan även att spela för en klubb som Djurgården. Men Hammarby är lika stora för mig också – det är två storklubbar som är lika stora med intressanta projekt. De vill något och det är på den högsta nivån man vill vara som spelare för det är så man utvecklas.
– Det är två bra klubbar. Vi får se vad som händer, säger anfallaren som hittills har gjort åtta mål och två assist i Allsvenskan.

10 oktober.

Sebastian Larsson och Henok Goitom sitter på utgående kontrakt i AIK. I en intervju med FotbollDirekt kommenterar tränaren Bartosz Grzelak spelarnas framtid i den svarta tröjan. 41-åringen tror att laget hade mått bra av att Larsson förlänger kontraktet.
– Han har en väldigt stor aura runtomkring sig, han får med sig många människor i sitt sätt att vara. För lagets välmående som grupp så tror jag det är väldigt viktigt att Sebbe fortsätter, säger han till sajten.

Henok Goitom har tidigare berättat för Fotboll Sthlm att fokus ligger på att avsluta säsongen på ett bra sätt.
– Vi är i en situation där det måste finnas en prioriteringslista. Det som är nummer ett på den listan är att AIK ska spela Allsvenskan 2021 och förhoppningsvis sälja spelare från vårt lag ut i vida världen så att ekonomin blir bättre. Sen efter nio matcher får vi ta ett snack med sportchefen Henke (Jurelius) om vad framtiden säger, sa han för två veckor sedan.

Grzelak ger också sin syn på framtiden för anfallaren.
– I den verkligheten vi verkar i får lagkaptenen en stor betydelse. Henok har gjort det väldigt bra även när han varit väldigt trött. Jag har största respekt vad han har gjort för klubben i år. Sen får vi se hur han resonerar kring nästa år och hur laget ska byggas. Det är nog en större fråga än så, men just nu är jag nöjd över att ha Henok i laget, säger han.

6 oktober.

Nu bekräftar Hammarby att Muamer Tankovic lämnar klubben.

På sin hemsida skriver klubben att ”Mujo” är i Grekland för att göra klart det formella med AEK Athen.

Sportchefen Jesper Jansson kommenterar affären så här:

– Vi har varit medvetna om situationen och vi räknade egentligen med att han skulle lämna redan under vinterfönstret 2020. Det nya avtalet ”Mujo” skrev med oss i somras reglerade tydligt att han hade möjligheten att lämna under innevarande fönster. Nu såg det ändå ut som att vi skulle kunna behålla honom åtminstone säsongen ut, men så dök detta upp i elfte timmen. Det här är ”Mujos” önskan, så vi tackar honom så mycket för åren i Hammarby och för hans insatser i klubben. Det har varit oerhört kul att följa hans framsteg här från hans tuffa start till en av Allsvenskans absolut skickligaste offensiva spelare. Vi önskar ”Mujo” all lycka.

5 oktober.

Tidigare ikväll rapporterade grekisk media om AEK Athens nyväckta intresse för Muamer Tankovic, trots spelarens påskrivna avtal med Hammarby.

Men på grund av en klausul i kontraktet fanns Tankovic fortfarande tillgänglig för en flytt och nu ser det ut att bli av ändå. Enligt uppgifter till Expressen är Tankovic överens med klubben och flyger till Grekland inom kort för att slutföra affären.

5 oktober.

Vladimir Rodic lånas ut från Hammarby till norska Odds BK.

– Det är stor konkurrens om de platser Vladimir spelar på, och även om han inte fått så mycket speltid som han velat ha så har han varit lojal och jobbat på stenhårt. Som situationen blivit är han i behov av kontinuerlig matchning, och vi ser det här som en bra lösning för både Vladimir och oss, fram till vi ses igen i januari, säger sportchef Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Lånet sträcker sig över hela den här säsongen.

5 oktober.

Tidigare idag kom uppgifter om att Oscar Linnér var nära en flytt till Serie A-klubben Sampdoria. Det blir dock ingenting av det för den förre AIK-målvakten.

– Det är väldigt tråkigt, men tyvärr sprack affären i sista stund, säger han till Expressen.

Oscar Linnér blir då kvar i Bundesliga-nykomlingarna Arminia Bielefeld där Djurholmssonen fortfarande väntar på att få göra sin debut.

5 oktober.

Det är deadline-day, en dag där uppgifter flyger fram och tillbaka i utländska medier då det är sista chansen för klubbar att värva. Nu uppger den grekiska radiostationen Sport-FM att Muamer Tankovic återigen är aktuell för en flytt till AEK Athen.

Tankovic förlängde sitt avtal med Hammarby i somras men en klausul i kontraktet ska göra det möjligt för honom att flytta vidare, skriver sajten.

AEK Athen har stora skadebekymmer i truppen och ska därför ha fått tänka om och är nu redo att ta in Tankovic.

4 oktober.

Norska Odds BK, som ligger trea i Eliteserien, vill låna in Vladimir Rodic. Det är Expressen som skriver om nyheten och tidningen uppger att en låneaffär kan bli klar inom kort.

Rodic har startar nio av 17 matcher under den här säsongen.

2 oktober.

AIK är på väg att sälja Karol Mets, uppger Sportbladet. Den 27-årige mittbacken kommer att skriva på ett treårskontrakt med Ettifaq FC från Saudiarabien uppger tidningen. Det enda som återstår ska vara läkarundersökningen.

Prislappen uppges ligga på runt fyra miljoner kronor.

1 oktober.

Kristoffer Olsson har redan genererat stora pengar till AIK. Mittfältaren vann SM-guld med klubben 2018 och såldes sedan till ryska Krasnodar i en övergång som gav klubben mellan 20 och 40 miljoner kronor, enligt klubbens egen information. Under gårdagen kvalificerade sig Krasnodar till säsongens Champions League-spel. Det innebär att AIK får ännu mer pengar via det så kallade tilläggsbeloppet som fanns i avtalet med Krasnodar. Gnaget får mellan 2,5 och 5 miljoner kronor för att Olsson medverkar i höstens gruppspel.
– Vi är glada och stolta över Kristoffers internationella framgångar, säger finansdirektör Håkan Strandlund till klubbens hemsida.

Pengarna kan komma att spela en stor roll för AIK i och med att klubben plockade in fyra spelare under sommaren trots den ansträngda ekonomin.

29 september

Det var inte länge sedan som Tony Gustavsson återvände till Hammarby. Nu kan 47-åringen vara på väg att lämna igen.

Enligt Fotbollskanalens blogg “Headlines” rapporterar australiensiska tidningen The Age att Gustavsson är nära att bli förbundskapten för det australiensiska damlandslaget och leda laget under hemma-VM 2023.

Tidningen rapporterar att svensken är överens med förbundet om ett fyraårskontrakt. Gustavsson har tidigare varit assisterande tränare för det amerikanska landslaget.

23 september. 

Efter att AIK sparkade Rikard Norling var spekulationerna många om vem som skulle ta över. Ett namn som inte nämndes då var Sven-Göran Eriksson, men enligt podcasten Tutto Balutto ska Svennis ha anmält sitt intresse för tjänsten.

Enligt uppgifterna ska Eriksson själv hört av sig till AIK och berättat att han kunde se sig som tränare för de svartgula. Nu blev så icke fallet utan valet föll på Bartosz Grzelak.

Sven-Göran Eriksson har tidigare bland annat varit engelsk förbundskapten och tränat storklubbar som Lazio, Roma, Leicester…och Degerfors.

22 september. 

Björn Paulsen är en saknad profil i Hammarbyland. Nu uppger Fotbolldirekt att Hammarby siktar på att ta hem sin gamla mittback i januari då hans löneanspråk varit för högt den här sommaren, samt att det tillkom en övergångssumma.

Paulsens kontrakt med Inglostadt löper ut nästa sommar och dansken blir då tillgänglig som bosman då han redan i vinter kan börja förhandla med andra klubbar. Enligt sajten ska mittbacken vara öppen för en comeback i Hammarby.

19 september.

Elias Andersson har varit en bärande spelare i det Sirius som gör en fin säsong i Allsvenskan 2020. Fyra mål har det blivit för mittfältaren som enligt FotbollDirekt nu finns på regerande mästarna Djurgårdens radar.
– Det var ju lite snack om det förra året också. Jag vet ju vad Kim och Tolle spelar för fotboll och det var de som värvade mig till Sirius för att de gillade mina kvaliteter och tyckte att jag passade i spelsättet. Att det finns intresse har jag också hört, absolut, säger han till sajten.

Uppgifterna gör gällande att Djurgården ska ha tagit kontakt med spelarens representanter om en övergång inför säsongen 2021. 24-åringens kontrakt med Sirius går ut efter säsongen men Andersson utesluter inte att det blir en förlängning med årets succélag.
– Att förlänga med Sirius är absolut inte uteslutet. Speciellt nu när vi har klättrat i tabellen och inte slåss där på nedre halvan. Det är jättekul här och jag har känt mig som en bidragande faktor i spelet. Samtidigt är jag som du säger på väg att bli Bosman och då har man kanske chansen att få något från en större klubb. Jag får ta mig en riktig funderare med agent och familj och så får vi se vad Sirius säger också.

14 september.

Per Karlssons avtal med AIK löper ut efter den här säsongen och tidigare har mittbacken öppnat för möjligheten att lämna klubben.

Nu rapporterar Fotbolldirekt att mittbacken förlängt sitt avtal och skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till säsongen 2022.

Enligt sajten är det nya kontraktet redan påskrivet och AIK kommer att gå ut med nyheten inom kort.

10 september. 

På grund av IFK Göteborgs beslut att sparka Poya Asbaghi är det just nu upplagt för en tränarkarusell i Allsvenskan. Tidigare har det rapporterats om Blåvitt för tillfället väljer mellan U21-förbundskaptenen Roland Nilsson och IFK Norrköpings Jens Gustafsson som sina huvudspår.

Skulle Peking bli av med sin tränare finns då en vakant tränarstol i Allsvenskan, något som nu klubben förbereder sig på. Enligt uppgifter till Fotbolldirekt har klubben nyligen träffat AIK:s sparkade tränare Rikard Norling som en ersättare till Jens Gustafsson.

– Jag har inga som helst kommentarer och vill inte bidra till spekulationer i media, säger ordföranden Peter Hunt till sajten.

9 september. 

Fredrik Ulvestad har varit en ryktenas man under sommaren. För en månad sedan rapporterade norska Nettavisen att den turkiska klubben Sivasspor lagt ett bud på mittfältaren. För två veckor sedan skrev Expressen att franska Toulouse var intresserade av norrmannens signatur. Enligt FotbollDirekt har inget av buden varit tillräckligt intressanta för Djurgården.

Sajten skriver också att tyska Hannover 96 har visat intresse för att värva spelaren. Djurgården ska enligt uppgifterna inte vara intresserade att släppa Ulvestad. 28-åringen har kontrakt med de regerande mästarna fram till årsskiftet. Hittills har det blivit sex mål och en assist under den allsvenska säsongen 2020.

9 september.

Det blev ingen lyckad tid i Djurgårdens IF för Haruna Garba som lämnade Sverige för två år sedan efter bara fem korta inhopp i Allsvenskan utan ett enda mål.

Efter tiden i Djurgården har det blivit spel på Malta, i Sudan och Ungern. Nu lämnar anfallaren sin klubb Debreceni VSC för spel i den kinesiska andraligan och Suzhou Dongwu på fri transfer.

På Instagram har Garba lagt ut ett inlägg där han tackar de ungerska supportrarna för stödet under sin tid i klubben. Totalt blev det 28 matcher och sju mål i den ungerska högstaligan.

https://www.instagram.com/p/CE5tc7RllEj/?utm_source=ig_web_copy_link

8 september.

Ernest Muci jagas av Hammarby, skriver flera albanska medier inkluderat Dnevni avaz och Panorama Sport. De skrev för ett par veckor sedan att Hammarby och Tirana var överens om en prislapp på cirka tre miljoner kronor exkluderat bonusar, men de senaste veckorna kan intresset ha ökat för spelaren.

Den 19-åriga anfallaren, som spelar för KF Tirana i Albanien, gjorde nyligen två mål i sin U21-landslagsdebut och avslutade förra säsongen med sju mål på tolv ligamatcher. Han har även startat bägge EL-kvalmatcherna, mot bland annat Röda Stjärnan där Hammarby ska ha haft folk på plats för att kolla in spelaren. Det ska även finnas intresse från Belgien och Kroatien.

Enligt Transfermarkt har Muci samma agent som Bekim Balaj, som enligt Fotboll Sthlms källor var aktuell för Hammarby i somras.

8 september

Sander Svendsen flög aldrig i Hammarby och lämnade förra året för spel i den danska ligan med Odense. Där har det gått betydligt bättre för 23-åringen som stått för 14 mål på 34 matcher.

Nu uppger Fotbolldirekt att det finns utländskt intresse för Svendsen – bland annat från engelska Championship. Enligt sajten kräver Odense omkring 13-15 miljoner kronor för spelaren och Hammarby sitter på en vidareklausul på 15 procent.

8 september.

Eric Kahl har stått för en imponerande debutsäsong då 18-åringen både fått spela i Allsvenskan och U21-landslaget.

Nu rapporterar A Bola att Kahl fångat upp intresse från utlandet. Enligt den portugisiska tidningen vill Famalicãos, ett lag från högstaligan värva AIK:s tonåring, uppgifter som hänvisas till nordiska medier. Vilka är dock oklart.

Ingen kassaskåpssäker uppgift helt enkelt, men heller inte första gången som Eric Kahl nämns i en internationell tidning.

8 september.

Erkan Zengin lämnade Hammarby för att återvända till Turkiet där han det senaste månaderna spelat för Adana Demirspor. Nu har mittfältaren meddelat att han lämnar klubben efter bara tio månader.

Adana Demirspor spelar i den turkiska andraligan där Zengin stått för åtta mål och 14 assist på 18 ligamatcher.

6 september.

Under söndagen spelade Daniel Amartey sin första fotbollsmatch med Leicester Citys A-lag efter sitt benbrott den 18 oktober, 2018. Den förre DIF-spelaren fick chansen i träningsmatchen mot Blackburn Rovers och blev målskytt direkt i 1-1-matchen.

Tidigare i sommar har det funnits uppgifter om att Daniel Amartey är på väg att lämna Premier League-klubben, något som hans agent Yussif Chibsah också bekräftat.

FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken har berättat att det funnits diskussion med spelaren, men säger att klubben inte har råd att ta tillbaka honom.

5 september.

Under transferfönstrets sista dagar försökte Hammarby värva Varbergs succéanfallare Astrit Selmani. Det berättar klubbens sportchef Martin Pringle för FotbollDirekt.
– Det är sant. Det stämmer att de visade intresse för det. Jocke pratade med Hammarby så jag ska inte säga exakt vad som sades men det blev inget, säger han till sajten.
– Vi är inte dummare än att vi förstår att större klubbar vill ha honom och att vi riskerar att tappa honom. Så är det bara. Jag är glad för både vår och hans skull att han är här och vill vara kvar för att hjälpa oss säkra kontraktet.

Selmani har hittills stått för åtta mål och fyra assist i Varbergs BoIS första säsong i Allsvenskan. I Hammarby har Gustav Ludwigson gjort flest poäng den här säsongen – fyra mål och fem assist.

5 september.

Moses Ogbu ryktades locka intresse från både Hammarby och Djurgården. Någon övergång blev det inte och under lördagen rapporterar FotbollDirekt att anfallaren hade kostat fem miljoner att köpa loss.
– Jag vill inte kommentera det, men det hade krävts stora pengar. Det spelar ingen roll om vi nu inte tjänar pengar på honom. Vi tog ett sportsligt beslut, hellre än pengar denna gång. Han är otroligt viktig för den grund vi vill lägga för att etablera Mjällby i Allsvenskan, säger sportchefen Hasse Larsson till sajten.

Larsson berättar att det trots intresset inte kom något bud från varken Hammarby eller Djurgården.
– Nej, det gick aldrig så långt, men jag förstår ju att det finns ett stort intresse för honom.

FotbollDirekt: Är det möjligt för er att lyckas behålla honom tror du?
– Han vet att vi har ett kontrakt liggande, men det är klart att det blir svårt.

5 september. 

Djurgården meddelar på sin hemsida att talangen Oscar Pettersson nu ges dubbel behörighet, och därmed kan representera såväl Djurgården som Akropolis under hösten. Förhoppningen är att Oscar Pettersson ska få mer speltid i Superettan.

– Oscar kommer att ha dubbel speltillhörighet under hösten och kan därmed spela för både Djurgården och Akropolis, han finns tillgänglig för deras trupp redan till matchen mot Ljungskile på lördag. Avtalet innebär dock att han inte kommer att kunna spela i våra matcher i Europa League men han finns tillgänglig för spel med DIF i allsvenskan. Med tanke på att vi inte spelar några U21-matcher i år har det varit svårare för Oscar att få ordentligt med speltid så det här blir en bra lösning för honom, säger sportchefen Bosse Andersson.

Det har blivit totalt fem allsvenska matcher under säsongen för 20-åringen.

3 september.

Efter att Saku Ylätupa lånats ut till IFK Mariehamn är nu nästa utlåning klar. Mittbacken Daniel Granli lämnar AIK för spel i danska Ålborg, det meddelar AIK på sin hemsida. Lånet gäller för resten av året och det finns en klausul gällande en permanent övergång för norrmannen.
– Den senaste tidens truppförändringar har gjort att vi behöver balansera truppen för att bland annat hitta lösningar gällande speltid, och det innebär i detta läge att vi har sökt en utlåning för Daniel. Jag önskar honom lycka till i AaB Ålborg, säger sportchefen Henrik Jurelius.

3 september.

Saku Ylätupa har fått sparsamt med speltid under den allsvenska säsongen. 21-åringen har inte spelat sedan den 12 juli då AIK förlorade mot HIF nere i Skåne. Under torsdagen rapporterade Expressen att Ylätupa närmade sig en utlåning till IFK Mariehamn i Finland. Strax efteråt meddelade AIK själva att klubbarna är överens om en utlåning under resten av säsongen.
– Vi har gemensamt kommit fram till att det bästa för Sakus utveckling är att hitta en miljö där större möjligheter till speltid finns än vad som är fallet just nu i AIK då han behöver speltid för att förbättra sin konkurrenssituation. IFK Mariehamn erbjuder en bra tränings- och tävlingsmiljö som jag tror kommer passa Saku väldigt bra så att han kommer tillbaka starkare och mer konkurrenskraftig till nästa säsong, säger Henrik Jurelius till hemsidan.

Finländaren anslöt till AIK 2019 från Ajax ungdomslag och har haft svårt att slå sig in i en startelva. Mittfältarens bästa insats kom i gruppspelsmatchen mot Kalmar FF i svenska cupen tidigare under våren. Då gjorde han två mål och skickade AIK vidare till kvartsfinal.

2 september.

Sebastian Larsson har ett kontrakt med AIK som löper ut efter säsongen. Dock fick en klausul i avtalet som säger att både klubb och spelare har en möjlighet att förlänga kontraktet med ytterligare ett år, något som är på väg att aktiveras.

– Jag har väldigt svårt att se att något annat (än AIK) är aktuellt för mig. “Henke” Jurelius (AIK:s sportchef) och jag vet var vi har varandra och vi har tillräckligt mycket att reda ut vad gäller den situationen som vi försatt oss i just nu och det är ingen stress. Jag ska väl visa att jag förtjänar att vara kvar också, säger han till Fotbollskanalen.

1 september. 

Sampdoria hade en tung säsong i Serie A där laget slutade först på en 15:e plats. I laget har dock mittbacken Omar Colley varit en ljusglimt, något som nu väckt internationellt intresse.

Enligt den italienska tidningen Gazzetta dello Sport ska bland annat West Ham, Southampton, Celtic och franska Rennes nu visat intresse för den forne DIF-mittbacken.

– Omar utvecklades hos oss innan han tog klivet till Belgien och tog ytterligare steg. Väl nere i Italien har han fått ett starkt förtroende av tränaren. Sedan är det klart att man sett att potentialen finns, men det är inte alltid man får ut den, sade Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om sin förre spelare till Fotboll Sthlm för några veckor sedan. 

Dessutom skriver tidningen att PL-klubbarna Burnley och Newcastle visat intresse för Colley.

28 augusti.

Vidar Örn Kjartansson är klar för Vålerenga, men hans agent berättar för Fotbolldirekt att det i slutändan stod mellan Hammarby och den norska klubben.
– Det var ett svårt, men han måste ju till sist välja. Han älskade att spela för Hammarby och det var nära, men samtidigt måste man förstå att hans fru bor i Norge och hur han redan 2014 hade en fantastisk tid även i Vålerenga och gjorde då 25 mål.
– Det är nästan så att han hade velat skriva på för båda klubbarna.
– Hammarby gjorde inga fel, det var små, små detaljer som avgjorde det här och Vidar kommer att sakna Hammarby, men han känner ju ändå att han kommer till en annan bra klubb han också byggt upp känslor för.

27 augusti. 

Vladmir Rodic var den som först avslöjade nyheten och nu har även Hammarby Fotboll bekräftat att Jean Carlos de Brito lånas ut till TPS Åbo.

– Vi önskar Jean lycka till och hoppas att han nu får ordentligt med matchning och ny energi tills vi ses igen, säger sportchef Jesper Jansson.

Klubben skriver på sin hemsida att anledningen till utlåningen är brassens brist på speltid.

26 augusti. 

Mikael Lustig är en av Allsvenskan mest profilstarka värvningar på länge. Men för AIK ser affären inte ut att ha varit särskilt dyr.

Enligt uppgifter till Fotbolldirekt har AIK betalt en signingbonus på omkring 900 000 kronor till Lustig, en summa som betalts av externa finansiärer. Dessutom får landslagsspelaren bara en symbolisk lön på 3000 kronor i månaden.

25 augusti.

Hammarby bekräftar nu värvningen Mohanad Jeahze som skrivit på ett avtal som sträcker sig 3,5 år framåt.

– Hammarby är Sveriges största klubb och det känns jättekul att vara här. Under Stefan Billborn spelar Hammarby Sveriges finaste fotboll, och det är klass på varje position i det här laget, säger han till klubbens hemsida.

Även Jesper Jansson uttalar sig om värvningen.
– Vi har följt Mohanad noga under en längre period, och han har haft en fantastisk utveckling under de senaste ett och ett halvt åren. Han har flera fina egenskaper och vi är väldigt glada och stolta att han valde att komma till Hammarby. Det är en spelare som kommer bidra mycket till vårt spel, inte minst med sin fina vänsterfot och hans attityd på planen

25 augusti.

Nu ser det ut att vara klart med Hammarbys köp av Mohanad Jeahze från Mjällby. Den 23-årige vänsterbacken lär presenteras under dagen, vilket framgår av Jeahzes och agentens Miro Jaganjacs Instagram, vilket du ser ovan.

Jean Carlos de Brito kommer i samma veva att lämna klubben, om vi får tro Vladimir Rodics Instagram (ja, det är där som det händer!)

Av Rodics post framstår det som att den brasilianske vänsterbacken kommer att lämna för spel i Finland. Om det är ett lån eller permanent övergång som det handlar om lär vi få klarhet i snart.

24 augusti.
Jasir Asani lämnade AIK efter att klubben valde att inte utnyttja den köpklausul som fanns i låneavtalet.

Nu uppger nordmakedonska Panorama att Asani återigen är nära att bli utlånad från Partizani, denna gång till turkiska Sivaspor som slutade på en fjärdeplats i den turkiska ligan förra året och spelar därmed i Europa League.

Spelaren ska vara överens med klubben men ännu återstår att klubbarna kommer överens om själva låneavtalet.

23 augusti.
Anton Saletros och Alexander Milosevic kan bli lagkamrater igen, det rapporterar danska Bold.dk.

Sajten skriver att Vejle är i dialog med svenskens nuvarande klubb, FK Rostov om en övergång. Tidigare i somras har det rapporterats om AIK:s intresse för Saletros, någon som verkar svalnat efter att klubben redan förstärkt med tre nyförvärv.

22 augusti. 

Muamer Tankovic ser ut att förlänga sitt kontrakt med Hammarby, och spela resten av säsongen i Allsvenskan. Det rapporterar SportExpressen.

Enligt uppgifterna ska det nya avtalet sträcka sig minst över resten av säsongen och Hammarby kan eventuellt använda honom redan i eftermiddagens match mot IK Sirius.

UPPDATERING: Tankovic har förlängt med 2,5 år. Här skriver Hammarby om nyheten.

21 augusti.

Så var det klart: Magnus Eriksson återvänder till Djurgården. Kontraktet är skrivet till 2023 och den tidigare skyttekungen tar nummer 7.

Djurgården har lagt ut en intervju med sin nygamle stjärna här.

20 augusti.

Vidar Örn Kjartansson, 30, står utan kontakt. Hammarbys förre anfallare har haft en rörig tid sedan han lämnade Sverige och spelade senast för turkiska Yeni Malatyaspor – som han nyligen bröt kontraktet med då klubben hade ekonomiska svårigheter.

Nu letar islänningen efter ett ny klubb. I ett mejl till Fotboll Sthlm skriver Kjartanssons agent Olafur Gardarsson att man ser över sina alternativ och att saker kan hända inom kort. Allsvenskan är ett möjligt spår, enligt Gardarsson.

”Jag kan åtminstone säga att han trivdes väldigt bra i Hammarby och Malmö FF”, skriver agenten.

Enligt Fotboll Sthlms källor är det dock inte särskilt troligt att det blir något med Hammarby på grund av prisbilden. Om Bajen ska ta in en anfallare i rådande ekonomiska läge behöver det med stor sannolikhet vara ett billigt alternativ.

18 augusti.

Den tidigare AIK-spelaren Celso Borges bryter kontraktet med Göztepe, skriver frilansjournalisten Özgür Kurtoğlu på Twitter och hänvisar till turkisk media.

Däremot finns det en konflikt i det hela. Borges påstår att han inte fått alla pengar som han hade rätt till, men klubben skriver på sin officiella hemsida att det är inkorrekt och att han inte hade rätt att bryta kontraktet. De skriver vidare att de kommer att se över vilken laglig rätt de har att dra detta vidare.

18 augusti. 

Den kontraktslöse Denni Avdic tränade i dag med AIK:s P19-lag, det rapporterar AIK-supportern och fotografen Joakim Hall via Twitter.

Avdic hade ett kontrakt med AFC Eskilstuna som löpte ut i vintras och har enligt Hall tränat stenhårt för att komma tillbaka till gammal god form.

17 augusti.

De senaste veckorna har Kerim Mrabti varit hemma i Stockholm och tränat med Djurgården efter att hans kontrakt med Birmingham City bröts i våras. Hos de blårandiga har det funnits en förhoppning om att spelaren skulle skriva på det kontrakt som han erbjudits, men nu ser 26-åringen ut att ha valt ett annat alterntiv.

Enligt Sportbladet befinner sig Mrabti just nu i Belgien och genomgår en läkarundersökning hos Mechelen och förväntas bli presenterad inom kort.

17 augusti. 

Tony Gustavsson fick sparken från Hammarby 2009 efter tre år i klubben. Under måndagen rapporterade Expressen att den tidigare tränaren kan vara på väg tillbaka till klubben. Enligt sajten ska Bajen jobba på att ta in 47-åringen i tränarteamet, närmare bestämt som individuell tränare. På sociala medier uppmärksammade några supportrar att Gustavsson fanns med på lagets träning på Årsta.

Gustavsson har tidigare tränat USA:s damlag där han bland annat var med och vann VM-guld 2019. Senaste tränaruppdraget var i GIF Sundsvall, där han tog över laget under hösten men inte lyckades hålla kvar dem i Allsvenskan.

16 augusti. 

AIK fick bara med sig en poäng mot jumbon Falkenbergs FF. Men enligt Expressen har AIK-supportrarna något att glädjas åt. Enligt sajten har Sotirios Papagiannopoulos läkarundersökts idag och väntas presenteras nästa vecka. Dessutom ska anfallaren Bojan Radulovic vara överens med klubben om ett kontrakt. Värvningen av mittfältaren Filip Rogic väntas också bli officiell nästa vecka.

Sajten skriver att det troligtvis rör sig om ett treårskontrakt för den tidigare ÖFK- och FC Köpenhamn-försvararen Papagiannopoulos.

15 augusti. 

Ryktena fullkomligt svärmar kring krisande AIK. Expressen uppger nu att klubben vill värva den tidigare ÖSK-mittfältaren Filip Rogic. Enligt tidningen ska parterna ha träffats och AIK ska ha föreslagit ett kontrakt på tre år till den 27-årige spelaren.

Filip Rogic lämnade Allsvenskan förra året och har sedan dess spelat i den ryska ligan med laget FC Orenburg. I somras bröt mittfältaren kontraktet med klubben och har sedan dess varit kontraktslös. Rogic har tidigare representerat Östersunds FK och Örebro SK.

15 augusti. 

Enligt SportExpressen närmar sig AIK nu dubbla värvning, i ett försök att stärka spelartruppen inför den andra halvan av den allsvenska säsongen. Samma källa skriver också att AIK siktar på totalt tre värvningar i sommar.

Sotirios Papagiannopoulos från FC Köpenhamn ska vara nära AIK, och förhoppningen är att presentera mittbacken redan i veckan som kommer.

Vidare är den serbiske anfallaren Bojan Radulovic nära en övergång till AIK, också det enligt SportExpressen. Tidigare har han spelat i både Brighton och Espanyol. 20-åringen ska vara på plats i Stockholm för att förhandla med AIK.

Dessutom ska AIK ha utrymme att värva in en mittfältare.

14 augusti.

Fredagen går mot kväll och det finns flera Silly-nyheter i Stockholm.

Fotboll Sthlm har källor på att Bekim Balaj tidigare var högt upp på Hammarbys önskelista. Den albanska anfallaren, som är 29 år, är just nu i österrikiska Sturm Graz, men verkar vara för dyr i lön för Hammarby. Därför verkar inte den affären vara aktuell längre.

Expressen skriver istället om en annan anfallare, Moses Ogbu i Mjällby.

Ogbu har kontrakt året ut, men Hammarby vill köpa loss honom i sommar.
– Jag har hört ryktesvägen att de är intresserade, men vi har inte hört något från dem, säger sportchefen Hasse Larsson till Expressen.

I en annan klubb kan det också anlända spelare.

Bosse Andersson säger till Sportbladet att Djurgården tittar på att förstärka. De har fram till tisdag kväll på sig att lägga till en spelare om den ska kunna vara med mot Ferencvaros.
– Vi har haft kontakt med Magnus (Eriksson) och Kerim (Mrabti). Och vi har förutsättningar för att förstärka, det är jag inte främmande för, säger Andersson till Sportbladet.

Samtidigt skriver Sportbladet att Mrabti kan vara på väg till belgiska Mechelen istället. Mechelen är intresserade, men Mrabti ska inte ha bestämt sig.

Expressen skriver vidare att Astrit Ajdarevic är tillbaka i normal träning nästa vecka.

13 augusti.

Emil Roback, 17, är nära en övergång till AC Milan. Spelaren ser ut att presenteras inom kort och det är en stor affär som är på gång för Hammarby.

UPPDATERING 14 augusti: Övergången är nu klar

Tidigare har en övergångssumma på 14 till drygt 15 miljoner kronor uppgetts av FotbollDirekt och Expressen. Man har även lagt till att klubben kan få 20 eller drygt 20 miljoner med olika bonusar.

Enligt våra källor är affären inte riktig så stor i ett initialt skede, men det är ändå goda pengar som kommer in. Hammarby får cirka 12,5 miljoner kronor i en klumpsumma för sin tonårige anfallare och det finns bonusar som kan göra att affären blir värd upp emot 20 miljoner kronor. Det finns också en vidareförsäljningsklausul på runt tio procent som skulle kunna bli värd en hel del i framtiden.

12 augusti.

Det blir ingen fortsättning för Jasir Asani i AIK. Under onsdagen meddelade klubben att man har valt att inte förlänga det låneavtal som man skrev med spelarens klubb FK Partizani.
– Vi väljer att inte nyttja köpoptionen som fanns i låneavtalet och önskar Jasir lycka till i framtiden, säger sportchefen Henrik Jurelius till klubbens hemsida.

Totalt blev det sju tävlingsmatcher för Jasir Asani i AIK. I den sista gruppspelsmatchen i svenska cupen mot Kalmar FF gjorde mittfältaren ett mål och en assist när Gnaget tog sig till kvartsfinal. I premiärmatchen mot Örebro SK gjorde Asani sitt första och enda mål i Allsvenskan för AIK.