Goitom: ”Hade velat spela framför supportrarna en sista gång”

Henok Goitoms kontrakt med AIK går ut efter säsongen.
Anfallaren har ännu inte börjat tänka på sin framtid i klubben.
– Det som är nummer ett på prioriteringslistan är att hålla AIK kvar i Allsvenskan, säger han till Fotboll Sthlm.

Henok Goitom har stått för fyra mål på 21 matcher den här säsongen. Vid årets slut går anfallarens kontrakt med AIK ut och själv säger han att han inte har tänkt på framtiden.
– Just nu känner jag bara för att avsluta de här nio matcherna för att göra det klart. Vi är i en situation där det måste finnas en prioriteringslista. Det som är nummer ett på den listan är att AIK ska spela Allsvenskan 2021 och förhoppningsvis sälja spelare från vårt lag ut i vida världen så att ekonomin blir bättre. Sen efter nio matcher får vi ta ett snack med sportchefen Henke (Jurelius) om vad framtiden säger, just nu vill man bara avsluta de här nio matcherna.

Goitom är van vid att det spekuleras om hans framtid i klubben. Han har länge ryktats vara aktuell för någon typ av roll i klubben efter spelarkarriären.
– Jag har haft utgående kontrakt sedan 2018 så det är inget nytt. 2018 var utgående, 2019 var utgående och nu är 2020 också utgående. Jag har erfarenhet av att ha utgående kontrakt tre år i rad så det är ingen ny situation.

Då kanske det blir utgående kontrakt även 2021?
– Allt handlar om hur kroppen mår, det handlar också lite grann om hur AIK som organisation, var vi blickar i framtiden. Det kommer att vara mycket snack efter säsongen om hur framtiden ser ut men det är bättre att lämna det till efter de här nio matcherna. Henke ska också få ha ett lugn och bara kunna fokusera på det vi ska göra, och det är att hålla AIK i Allsvenskan.

Under tisdagen meddelade regeringen att man lagt fram ett förslag om att öppna upp för 500 åskådare under hösten. Vad som händer med publiken kan också vara en bidragande faktor för Goitoms framtid.
– Definitivt är det ett speciellt år. Det svårare att spela utan publik. Det nästan bättre (att ha publik) när vi inte spelar så bra. Det blir lite buande och man känner sig levande. Då vet vi att vi har chansen att ändra det buandet till applåder. Men när det är helt stilla blir det som en träningsmatch. Min dröm har alltid varit att spela inför 30-, 40-, 50 000. När det inte finns blir det svårare. Det är klart att man hade velat spela en sista gång framför supportrarna.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Oskar Månsson: AIK:arna höll på AIK – resten häll på Mjällby

LÄS MER: Bahoui ordnade segern för AIK – spelarbetyg i Gnaget