Man skottskadad efter jättefest hos förre DIF-spelaren

Sam Johnson har blivit rubrikernas man i USA.
Den förre DIF-anfallaren anordnade en jättefest för 100 personer som avbröts av polis efter att en person förts till sjukhus med skottskada. 

Den förre Djurgårdsspelaren Sam Johnson har hamnat i blåsväder borta i USA. Anfallaren, som idag tillhör Real Salt Lake City, ska i början av oktober arrangerat tre jättefester i staden West Jordan i Utah.

Enligt The RSL Show ska det varit omkring 100 personer som närvarat på festerna.

Festerna ägde rum bara några dagar före hans lag skulle spela två matcher på kort tid. Enligt lokaltidningen Gephardt Daily ska festen, den 4 oktober, ha spårat ur och ledde till en skottlossning inne i huset. Polisen fick rycka ut och avbryta festen efter att en person förts till sjukhus med icke livshotande skador.

”Klubben och ligan vet om det som har inträffat. Vi utreder just nu vad som har hänt. För att säkerställa att vi följer hälsoprotokollet så kommer spelaren inte att närvara i någon aktivitet med laget. Vi kommer inte att ge någon ytterligare kommentar tills utredningen är färdigställd”, skriver klubben i ett uttalande.

Enligt The Athletic-journalisten Sam Stejskal ska Sam Johnson spelat båda de efterföljande matcherna då han testats negativt för covid-19, trots det stora umgänget i sitt hus.

Sam Johnson är nu avstängd av klubben tills man utrett händelsen.

Foto: Bildbyrån