Lagerlöfs Bergvallhyllning: ”En komplett spelare för sin ålder”

Lucas Bergvall visade framfötterna i första allsvenska matchen från start.

Sen fick han stora lovord från Thomas Lagerlöf. 

Annons


 
Med en nick på mål, flera fina aktioner och en rakt igenom produktiv insats var det en debut att minnas för Lucas Bergvall. Mittfältaren betroddes i matchen mot Häcken med sin första start för året och var i högsta grad bidragande till segern.

Hur kände du när du klev ut på plan?
– Jag kände att det var ett bra motstånd, ett topplag, och vi kommer från en sämre period men har vunnit nu mot Mjällby, det var bra att vi fortsatte på det spåret och hämtade hem tre poäng.

Den enda plumpen i protokollet var att Bergvalls nick inte gick i mål utan på Häckenmålvakten Abrahamsson.

– Det var lite frustration därefter. Jag fick på en bra snärt, men han gjorde en bra räddning, säger Bergvall.

På presskonferensen efter matchen hyllade Thomas Lagerlöf talangens prestation, beskrev insatsen som “fantastisk”. Efter fina prestationer på träningarna var det dags att se vad talangen gick för i seriesammanhang, och ikväll blev det lyckat.

– Han har det lilla extra. Han kan parkera folk inne i plan, han hanterar det fysiska spelet, kan slå avgörande passningar. Han är en komplett spelare för sin ålder. Sen kan han lära av de mer etablerrade spelarna vad gäller sitt positionsspel, men han har förbättrat sin fysik. Han var definitivt redo, säger Lagerlöf om Bergvall.

17-åringen instämmer själv att omställningen från Superettan till att Djurgårdens tuffa fysträning inledningsvis varit svår.

– Det har varit lite tufft. Jag har inte varit van vid fysen, men det känns som att jag har vant mig vid det nu och kommer in mer och mer och kan prestera bättre, säger Lucas Bergvall.

Nu väntar AIK på hemmaplan för Bergvall och Djurgården. Efter matchen mot Mjällby beskrev han ett derbymöte som en pojkdröm, men nu, med en lovande startdebut och lovord från tränaren bakom sig, uttalar sig Bergvall mer diplomatiskt.

– En tuff match. Derbyn är alltid tufft, men det ska bli riktigt roligt att spela, säger Lucas Bergvall.