Klart: Förhandlingarna i lås – Buya Turay till Djurgården

Nu är det klart.
Enligt Fotboll Sthlms uppgifter är Djurgården överens med Mohamed Buya Turay om ett lån över hela 2019.

Annons

Mohamed Buya Turay har varit en profil i svensk fotboll de senaste säsongerna. I våras och somras gjorde han nio mål i Allsvenskan innan Dalkurd sålde honom till belgiska Sint-Truidense i augusti. Affären var värd någonstans runt 20 miljoner kronor men trots det är Jupiler League-klubben redo att låna ut anfallaren som har fått knappt om speltid sedan flytten.

Tidigare idag rapporterade den belgiska sajten Voetbal Belgie att klubbarna och spelaren var överens. Enligt våra källor var affären inte riktigt klar då, men på onsdagskvällen enades parterna. Det är alltså klart att Mohamed Buya Turay förstärker Djurgården under hela 2019 på ett låneavtal. Någon option om ett framtida köp finns inte med i överenskommelsen.

Allt talar därmed för att Buya Turay blir Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs försteval som central anfallare eftersom Aliou Badji med största sannolikhet säljs.

Buya Touray inledde karriären i hemlandet Sierra Leone, men har spelat i Sverige sedan 2013. Han gjorde 19 mål i Superettan och Allsvenskan under 2016 och 2017 innan flytten gick till Dalkurd.

Uppdatering: Affären är nu officiell – Djurgården bekräftar här.

LÄS MER: Djurgården tror på Astrit och Mange: ”Goda förhoppningar”

LÄS MER: Nyförvärvet PK Bråtveit: “Jag är lite av en showman”

Foto: Bildbyrån

Annons