Djurgården tror på Astrit och Mange: ”Goda förhoppningar”

Två högprofilerade spelare är aktuella för Djurgården.
Sportchefen Bosse Andersson hopppas att både Magnus Eriksson och Astrit Ajdarevic spelar i blårandigt redan i vår.

Annons

Djurgården har dragit igång sin försäsongsträning. På det första passet på Bosön fanns Adam Bergmark Wiberg och Elliot Käck på plats – två nyförvärv som presenterades under tisdagsmorgonen.

Fotboll Sthlm tog ett snack med sportchefen Bosse Andersson som följde träningen från sidlinjen. En längre intervju kommer, men redan nu publicerar vi svaren om Astrit Ajdarevic och Magnus Eriksson som båda är högaktuella för Djurgården.

Bosse Andersson har haft kontakt med Magnus Eriksson, som tillhör San Jose Earthquakes, under en lång tid.

– Jag är väl uppdaterad om hans situation. Jag är helt övertygad om att han kommer att spela i Djurgården igen, men sedan får vi se om det blir till våren, säger han.

Vad har du för förhoppningar?

– Det är ganska stora förhoppningar, helt klart. Han är klar och tydlig med vad han vill själv. Men det var ett år sedan han lämnade oss, och han har två år kvar på kontraktet. Vi vet våra förutsättningar.

Annons

Anledningen till att Andersson tror på en lösning är att San Joses har anställt en ny tränare, Matias Almeyda, som inte ser ut att prioritera sin svenska spelare.

– Mange känner nog själv att de inte gjorde en bra säsong, de kom ju sist i MLS, och nu är det en ny tränare med en ny stab. Jag tror inte att Almeyda ser Mange som en ledande spelare och det lär komma in stora nyförvärv. Samtidigt har han ett kontrakt, så vi får hitta en lösning.

Andersson berättar också att han har träffat Astrit Ajdarevic för att diskutera en övergång.

– Vi har haft möten och diskuterat om hans framtidsplaner.

Hur ser de ut?

– Det har jag god koll på men det vill jag inte prata om här.

Hur är förhoppningarna där?

–  Vi hade inte träffats om jag inte hade haft förhoppningar om att han ska spela hos oss.

En annan het transferpotatis är Aliou Badji. Intresset är stort för anfallaren, vilket Fotboll Sthlm skrev om för ett par veckor sedan. På frågan till Andersson om han tror att Badji säljs i januari är svaret kort.

– Ja, det tror jag.