Emil Bergström lovar DIF-återkomst: ”Hjärtat finns alltid där”

Emil Bergström är djurgårdare sedan barnsben.
Han spelade i a-laget mellan 2011 och 2016 innan han tog steget vidare ut i Europa.
Men en dag kommer han tillbaka, lovar han i en intervju med Svenska Fans.

Annons

Emil Bergström har hunnit bli 26 år och spelar numera i Basel dit han är utlånad från Utrecht. Tidigare har även tillhört Rubin Kazan och Grasshoppers. Än finns det inga planer på att återvända till Sverige, men en dag ska han dra på sig Djurgårdens tröja igen.
– Djurgårdshjärtat kommer alltid att finnas där. Jag önskar dom all lycka och som jag säger, en dag kommer jag att återvända. Det behöver ni inte oroa er för, säger han till Svenska Fans.

Mittbacken, som var lagkapten under sin sista tid i Djurgården, följde naturligtvis dramat under den allsvenska slutspurten i fjol.
– Jag satt faktiskt här i lägenheten (i Basel) och hade några polare över på besök. Det var en jävla massa känslor. Fy fan. Efter den där första halvleken och sedan komma tillbaka och vinna… Det var helt otroligt. Jag facetime:ade med farsan och det var bara fest. Det var helt otroligt, det var så nice.

Bergström tror att Djurgården har alla chanser att vinna serien på nytt.
– Ja, absolut. Dom har ju fått behålla många och Karlström kritade på för några år till och dom har fått in Kalle Holmberg som är en riktig fin förstärkning. Det finns absolut möjligheter för det. Det hoppas jag fan, jag sitter här och håller tummarna. Jag är uppvuxen med klubben och det är det enda som finns för mig hemma i Sverige.

Foto: Bildbyrån