Djurgården tackade nej till Blåvitts målvakt: ”En totalbedömning”

IFK Göteborg har värvat den grekiske målvakten Giannis Anestis.
Tidigare i höst träffade Djurgården målvakten, men valde till sist att dra sig ur affären.
– Vi hade kontakt men bestämde oss för att inte gå vidare, bekräftar sportchefen Bosse Andersson till Fotboll Sthlm.

Annons

I måndags presenterade IFK Göteborg Giannis Anestis som sin spelare. Den grekiske målvakten har skrivit på ett kontrakt över ett och ett halvt år.
– Vi är nöjda med affären och tror att de är det också. Vi har haft en stor bruttolista, men han var vårt förstaval, så kul att det gick att lösa, sa Blåvitts sportchef Jonas Olsson till GT.
Jonas Olsson berättade också att klubben fått rekommendationer från Jakob Johansson som tidigare spelat med Anestis i AEK Aten. Men helst hade Olsson skrivit ett längre kontrakt.
– Jag hade hellre sett ett längre avtal, men det var det vi kom fram till. Om ett år… antingen förlänger vi eller så säljer vi honom.

Annons

Den 27-årige Anestis kommer närmast från en kort och turbulent period i israeliska Hapoel Beer Sheva. Tidigare under hösten träffade han Djurgården, men klubben bestämde sig att dra sig ur.
– Det stämmer att vi träffade honom. Men vi gick inte vidare till sist, bekräftar Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotboll Sthlm.
Varför?
– Det handlar om en totalbedömning. Vad kan vi om den här spelaren? Ska vi gå för en grekisk målvakt? Han har ett intressant cv men också en jobbig tid i Israel. Ja, vi gjorde en totalbedömning.
Enligt Fotboll Sthlms uppgifter var den ekonomiska biten en avgörande faktor, liksom att Djurgårdens tränarfråga vid tidpunkten inte var löst. Men Bosse Andersson vill inte ge mer information om varför det inte blev någon affär.
– Om vi träffar honom undersöker vi förstås allting. Men vi bestämde oss för att inte gå vidare.
Att Djurgården är på jakt efter en målvakt som kan ersätta Andreas Isaksson är ingen hemlighet. Sundsvalls genombrottsman William Eskelinen, 22, finns med på listan. Men Bosse Andersson vill inte säga något om målvaktsfrågan för stunden.
– Det finns inget att berätta om i nuläget.

LÄS MER: Månsson: Djurgården är det perfekta Football Manager-projektet

Annons