Djurgården återvänder till Stadion: ”Blir en historisk fotbollskväll”

Djurgården ska spela tävlingsmatch på Stockholms stadion igen.
I slutet av september kommer hemmamatchen mot Varberg att flyttas från Tele2 arena.
– Förutsättningarna är bland de bästa i Sverige, säger sportchefen Bosse Andersson.

Sommaren 2013 bytte Djurgården hemmaplan från Stockholms stadion till Tele2 arena. Men i september, antingen den 23:e eller 24, blir den gamla OS-anläggningen från 1912 åter hemmaplan för blåränderna. Eftersom Tele2 arena är upptagen för ett annat arrangemang har Djurgården valt att lägga hemmamatchen mot Varberg på Stockholms stadion – förutsatt att man får ett sista klartecken.
– Förutsatt att arenan godkänns för spel så får vi spela en allsvensk match på Stockholms Stadion i höst. Det blir härligt att få se en Djurgårdsmatch på Stadion även om vi trivs bra på vår hemmaplan Tele2 Arena. Roligt för våra lite äldre besökare att göra ett återbesök medan de yngre får uppleva en tävlingsmatch på en klassisk arena som med största sannolikhet blir utsåld, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren i en kommentar.

Att Djurgården ska spela på Stadion innebär att man byter hemmaunderlag från konstgräs till naturligt gräs. Sportchefen Bosse Andersson ser bara positivt på bytet.
– Vi är ju den enda allsvenska föreningen i Stockholm som har vår gamla arena kvar så det kommer att vara oerhört speciellt att spela en allsvensk match på Stadion. De förutsättningarna vi får på Stadion, med den gräsmattan som finns, är bland de bästa i Sverige och vi visade förra året att vi är ett väldigt bra gräslag. Så det blir en historisk och härlig fotbollskväll, säger Bosse Andersson.

Foto: Bildbyrån