”Djurgården är bättre än AIK” – Rydström efter förlusten

Annons

Djurgården var hypereffektiva i den första halvleken mot Kalmar FF och gick upp till 3-0, men trots det blev det spänning Tele2 arena. Kalmar reducerade två gånger i den andra halvleken och på slutet blev det dramatiskt.

3-2 slutade matchen, vilket gör att Djurgården tagit en trepoängsledning i serien med en match mer spelad än närmaste konkurrenterna Malmö FF och AIK på andra och tredje plats.

Och den platsen kommer DIF att behålla, tror Kalmars tränare Henrik Rydström.
– Jag håller Djurgården som Sveriges bästa lag och Kim och “Tolle” är jävligt bra tränare. Dessutom spelade vi på bortaplan. Lägger man in det i potten så är det här en av våra bästa insatser i år. Sen är det fotboll och då kan grejer hända. De gjorde ett otroligt 3-0-mål och vi tycker att vi försvarade oss dåligt på tvåan. Slår man ut det här över 90 minuter är jag nöjd med hur vi hanterade matchen, säger Henrik Rydström enligt Fotbollskanalen.

Rydström utvecklar:
– Djurgården är bättre än AIK. Malmö är så klart bra och starka, men vi får väl se till att vi tar poäng mot MFF när vi möts så att vi kan visa att Djurgården är bättre. Det finns en helhet i deras lag. Det är ett rejält fotbollslag.