Bosse om Badji: “25 miljoner är en rimlig nivå att bygga ifrån”

Två franska klubbar ligger längst fram i budgivningen om Aliou Badji.
Bosse Andersson tror på en försäljning värd minst 25 miljoner, men tonar ner ryktena om en ny “Olunga-försäljning”.

Annons

Det är bråda dagar för Bosse Andersson. I torsdags landade han låneaffären med Mohamed Buya Touray som lär bli Djurgårdens förstaval som central anfallare.

Nu är förhandlingarna om Aliou Badji i full gång. Bosse Andersson säger att det mest troliga är en försäljning till Ligue 1 för den franskspråkiga senegalesen.

– Vi följer situationen med ett antal klubbar. Huvudmålet är Frankrike. Badji kom till Stockholm igår efter att ha varit borta i två och en halv månad, så vi diskuterar med honom, säger sportchefen när Fotboll Sthlm pratar med honom på lördagsförmiddagen.

Det har skrivits om Rennes och Bordeaux?

– Det finns två franska klubbar som ligger långt framme, så kan jag säga.

Annons

Fotboll Sthlm har tidigare skrivit om en prislapp på runt 25 miljoner kronor. Under de senaste dagarna har det spekulerats friskt om betydligt högre summor än så. Men Bosse Andersson tror inte att det blir en ny “Olunga-försäljning”, det vill säga en övergångssumma i 40-miljonerklassen.

– Det är nog inte riktigt sant. Den typen av summor finns inte riktigt på den franska marknaden. Vi jobbar alltid på att det ska vara bra för spelaren, men också bra för oss.

25 miljoner då?
– Det är mer en rimlig nivå att bygga ifrån. Sedan kan det alltid finnas lösningar där man delar upp betalningen. Det är inte alltid som man får en hög övergångssumma direkt.

En annan aktuell potentiell affär är Astrit Ajdarevic. Djurgården har träffat 28-åringen som bröt kontraktet med AEK Athen efter fjolårets säsong. Bosse Andersson säger att inget har förändrats under de senaste dagarna, men hintar om att en lösning kan närma sig när Badji-affären är klar.

– Alla spelare som inte har kontrakt nu kollar vilka alternativ som de har. Vi följer utvecklingen. Badji-affären har tagit mycket tid och den kan hänga ihop med vad som händer i övrigt. Allt hänger ihop och vi jobbar steg för steg.

LÄS MER: Avslöjar: Hett intresse för Aliou Badji – nära en 25-miljonersförsäljning

LÄS MER: PK Bråtveit på plats i Djurgården: ”Jag är lite av en showman

FOTO: Bildbyrån