Janosevic hoppas på start i derbyt: ”Förtjänat chansen”

Budimir Janosevic lämnade Malmö med sin nolla intakt.
Målvakten tycker att han har spelat ihop till en startplats.
– Jag tycker att jag förtjänar en chans att hjälpa klubben i den här svåra tiden, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Malmö FF lyckades inte få hål på AIK trots att gästerna spelade med två man mindre mot slutet av matchen. Budimir Janosevic fick chansen mellan stolparna och tog den.
– Jag känner mig stolt. Tränaren hade modet att ställa mig i mål i en så här tuff match. Och det lönade sig för honom. Han vet hur hårt jag jobbar i träning och för laget. Jag är alltid tyst och är stöttande mot mina lagkamrater. Jag har så mycket att ge till AIK. Jag får alltid chansen i en eller två matcher och sen är jag tillbaka på bänken. Sen gör jag det bra igen i en eller två matcher innan jag är tillbaka på bänken.
– Jag kan visa mycket mer. Jag har inte spelat på länge och ändå kan jag gå in i en sådan här match och göra det bra. Tänk om jag fick tio matcher i rad. Jag kan bli bättre, det är ett bra första steg för mig.

Tycker du att du förtjänar att få fortsätta att spela?
– Om jag ska vara ärlig: ja. Resultatet här var positivt och jag spelade bra. Jag tror på mig själv och jag tycker att jag förtjänar en chans att gå vidare och hjälpa klubben i den här svåra situationen.

Målvakten hade ett par svettiga sista minuter mot MFF och fick göra ett par räddningar som höll AIK kvar i matchen.
– Jag njöt av det. Det är vid de här tillfällena man får adrenalin med sina försvarare. Vid allt som de gör rätt får man mer adrenalin. Ju mer MFF anfaller och vi lyckas hålla undan ju mer vill man kriga och vara delaktig.

Det var en ganska viktig poäng?
– För oss är varje poäng viktig, och att få tillbaka självförtroendet. Tre poäng mot till exempel Kalmar är viktigare, rent siffermässigt. Men mentalt sett är det här en viktig poäng. Att laget tror på det trots att vi är två spelare mindre mot Malmö. Jag kände att vi kunde kämpa i 20 minuter till. Bartosz sa det i omklädningsrummet också, att han var stolt över hur vi krigade.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Mikael Lustig: ”Bad om ursäkt till domaren efter matchen”

LÄS MER: Nabil Bahoui: ”Det kändes som att kassan var stängd idag”

Annons