Mikael Lustig: ”Bad om ursäkt till domaren efter matchen”

Domaren Kristoffer Karlsson fick ta flera utskällningar från Mikael Lustig i matchen mellan MFF och Gnaget.
Högerbacken bad om ursäkt efteråt.
– Jag var på honom lite väl mycket, men det blir väl så när det betyder mycket för båda lagen, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Domare Kristoffer Karlsson var i fokus när Malmö FF och AIK spelade 0-0 under söndagen. Mikael Lustig var flera gånger framme hos domaren och hade åsikter om besluten. Efter matchen berättar högerbacken att han bad om ursäkt.
– Jag bad lite om ursäkt efteråt, jag var på honom lite väl mycket. Men det blir väl så, det betyder mycket för båda lagen. Det kanske gick jämnt ut men det var några situationer som går att diskutera. När det är så oerhört viktigt tappar man det ibland. Såklart står vissa saker i en domarbok men ibland anser jag att man behöver ha lite känsla för hur spelet och matchen är.

En av situationerna Lustig tycker går att diskutera är huruvida Ola Toivonen borde ha fått ett andra gult kort för filmning. Anfallaren trillade i straffområdet men fick ingen straff.
– Han ramlar väl inte som man ska göra om man blir fälld på det sättet. Om domaren inte blåser för straff är det väl ganska solklart att det är ett gult.

En annan situation är Papagiannopoulos röda kort i slutminuterna. Mittbacken tog en boll och kastade in den på planen när MFF hade hörna.
– Det har man sett ett antal gånger, speciellt när Ola inte fick sitt andra gula så kan man ha lite känsla när han redan har ett gult. Han har redan gett oss ett rött sedan innan, Att få ett rött kort, först för snack där jag anser att man får reagera, det var inte så att Sotte sa några extremt fula ord. Han var missnöjd, då tycker jag att man borde kunna ge och ta. Att få ett rött för snack och sen att man kastar in bollen innan en hörna är tufft.

Lustig var inte orolig att MFF skulle trycka in ett vinnande mål i slutminuterna.
– Känslan var lite att de inte kommer få in bollen. De var först på mycket men ibland har man känslan av att vi kunde spela 20 minuter till och de hade inte fått in den.

AIK har nu bara en förlust på den fyra senaste matcherna.
– Man får var nöjd med en pinne. Vi har tio minuter i första halvlek där vi är bra. Sen blir vi lite för låga, men ibland krävs sådana här krigarmatcher för att få lite vind i seglen. Vi åker ändå härifrån med en bra känsla.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: AIK tog en viktig poäng mot Malmö FF – spelarbetyg i Gnaget

LÄS MER: Nabil Bahoui: ”Det kändes som att kassan var stängd idag”

Annons