Nabil Bahoui: ”Det kändes som att kassan var stängd idag”

AIK spenderade sista halvtimmen med att försvara med en man mindre mot MFF.
Nabil Bahoui var inte orolig från bänken.
– Vi kunde ha hållit på ett tag där utan att släppa in, säger han till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Nabil Bahoui var tillbaka i startelvan efter att ha missat matchen mot BK Häcken. Mittfältaren byttes ut efter 70 minuter och fick se på när MFF forcerade för ett ledningsmål i slutet av matchen.
– Vi har en period mellan tionde och 30:e minuten där jag anser att vi borde gjort något mål, men Malmö ligger i toppen och de har några chanser. Det är en öppen match tycker jag. Sen får vi två röda och det är klart att det blir en forcering mot oss men jag kände att vi kunde hållit på ett tag där utan släppa in. Det kändes som att kassan var stängd idag.

Var det inte lite svettigt sista minuterna?
– Det kändes ganska lugnt. Budimir hade en bra dag och allt var stabilt.

Både Ebenezer Ofori och Sotirios Papagiannopoulos fick syna det röda kortet och det var en ganska grinig match med många dueller och situationer. Bahoui berättar att han brukar ta ett snack med domaren efter matcherna.
– Jag brukar gå in till honom och diskutera lite. Jag anser att Henok inte står riktigt framför målvakten vid offsidemålet. Det är en tolkningsfråga men stör man bollinjen för målvakten så är det offside, men Henok står ju vid sidan av honom. De kanske ska ha någon straff och vi ska ha ett mål. Det är många dueller som är 50/50 som känns som att de släpps mot oss. Jag vet inte, jag får kolla reprisen.

Ni har den relationen så att ni kan göra det?
– Man har det nästan med alla, bara man är öppen och kan diskutera. Jag kan inte ändra beslutet men det känns skönare när man går hem när man fått ut allt. Det är ingen stor grej.
– Det känns som att det är några 50/50-dueller, man kanske ger oss gult. Ofori till exempel. Absolut, hans fot är högt upp men han nuddar ju inte spelaren. Ska man verkligen ge det andra gula då? Det är en sådan grej. Men 0-0 känns rättvist.

Hur kändes kroppen?
– Jag ska vara ärlig, den är inte på topp. Men det ingår, det är matchandet som fattas, jag har ju varit i gymmet ett halvår. Förr eller senare borde allt sitta.

Bahoui bildade en offensiv trio tillsammans med Paulos Abraham och Henok Goitom. ”Nabbe” är nöjd med samspelet.
– Absolut. Jag och Paulos umgås även lite utanför planen så jag har försökt att ta honom lite under vingarna. Han gör det fantastiskt bra och med Henok som target kan vi hota lite där bakom. Jag hoppas att det blir mer av det i framtiden.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: AIK tog en viktig poäng mot Malmö FF – spelarbetyg i Gnaget

LÄS MER: ”En helt otrolig krigarinsats” – analys efter Gnagets kryss mot MFF

Annons