Sillysvepet – Milosevic lockar ryskt intresse och Tankovic till England?

Alexander Milosevic lockar intresse från Ryssland, AIK dementerar ryktet om Besara och en klubb i Championship ger sig in i kampen om Muamer Tankovic. Här är Fotboll Sthlm:s svep med onsdagens silly season-nyheter.

Annons

Alexander Milosevic tränade i början av året med AIK. Till Fotboll Sthlm har mittbacken tidigare sagt att målet är att hitta en klubb utomlands. Under onsdagen rapporterade Fotbollskanalen att klubbar i Ryssland har visat intresse för 28-åringen. Spelarens agent tillika pappa berättade för sajten att klubbar i den ryska högstadivisionen har hört sig för om den tidigare AIK-försvararen.

Muamer Tankovics kontrakt med Hammarby går ut till sommaren och flera klubbar har rapporterats vara intresserade av att plocka till sig mittfältaren. AEK Aten, Feyenoord och Besiktas är några av klubbarna som har nämnts i ryktena. Grekiska SDNA rapporterar att en klubb i Championship som inte är namngiven är sugna på att värva 25-åringen.

För andra gången på en vecka har AIK:s chefsscout Tobias Ackerman fått dementera att en spelare med koppling till Örebro SK skulle vara aktuell för en flytt till Gnaget. Det rör sig om Nahir Besara som efter att den cypriotiska ligan avslutats är kontraktslös. Enligt Nerikes Allehanda skulle AIK vara intresserade av mittfältaren. Det visade sig däremot vara helt fel enligt Ackerman.

Även AIK:s sportchef Henrik Jurelius var oförstående när han svarade Fotboll Sthlm i ett sms:
”Det ryktet vet jag inte var det kommer ifrån och jag kommer ej kommenterar det mer än så”.

Den tidigare Djurgårdsspelaren Daniel Amartey verkar vara påväg bort från Leicester. ”Vi letar efter nya möjligheter” säger spelarens agent Yussif Alhassan Chibsah till Starr FM enligt goal.com. Mittfältaren lämnade Djurgården 2014 och har sedan dess vunnit ligan och cupen i Danmark och blev 2016 engelsk mästare när Leicester vann Premier League.

Foto: Bildbyrån