Så spelas Skandinaviska mästerskapen – AIK och Bajen i samma grupp

Det blir ett prestigederby i Skandinaviska mästerskapen – turneringen som Fotboll Sthlm kommer hårdbevaka.

AIK och Hammarby har hamnat i samma grupp.

Annons

Den 28 november startar Skandinaviska mästerskapen i Marbella. Det är en turnering för de bästa U19-lagen i Sverige, Norge och Danmark och finalen spelas den 5 december.

Från Sverige är det trippelt Stockholm som representerar då Hammarby vann P19-Allsvenskan följt av BP och AIK. De tre 08-lagen kommer möta tre representanter från Danmark – Bröndby, FC Midtjylland och FC Nordsjälland – samt två från Norge: Molde och Stabæk.

Lottningen har nu kommit och det kommer bli ett hett derby mellan AIK och Hammarby i den sista gruppspelsmatchen av grupp B.

AIK och Hammarby kommer också möta FC Midtjylland och Stabæk medan Brommapojkarna ställs mot FC Nordsjälland, Bröndby och Molde.

Samtliga lag i turneringen spelar fyra matcher. Det innebär att vinnarna i grupperna möts i final, tvåorna i match om tredjepris, treorna i match om femtepris och fyrorna i match om sjundepris.

Fotboll Sthlm kommer skicka hela redaktionen till Marbella för att bevaka turneringen – vi tycker att den förtjänar mer ljus på sig än Qatar-VM – och vi vågar lova att det bli en massa intressant läsning om klubbarnas nya stjärnskott.

Först ut blir en inför-guide med allt som du behöver veta om turneringen och spelarna som ska delta, den kommer i slutet av veckan.

Annons

Spelschema Skandinaviska mästerskapen

28 november

Grupp A: Nordsjälland-BP
Grupp A: Bröndby-Molde

Grupp B: AIK-Stabæk
Grupp B: Midtjylland-Hammarby

30 november

Grupp A: Bröndby-Nordsjälland
Grupp A: BP-Molde

Grupp B: AIK-Midtjylland
Grupp B: Stabæk-Hammarby

3 december

Grupp A: Molde-Nordsjälland
Grupp A: BP-Bröndby

Grupp B: Hammarby-AIK
Grupp B: Stabæk-Midtjylland

5 december

Final

Match om tredjepris

Match om femtepris

Match om sjundepris