Månsson & Månssons 08-elva – veckans spelare i Stockholm

Det finns gott om spelare att välja på i veckans elva.
Vi plockar ut årets hittills starkaste uppställning efter den andra omgången.

Annons

Ibland kan det vara klurigt att hitta rätt spelare till det här laget – vi har ju bara tre matcher att välja på. Någon gång måste jag och min kollega Hugo Månsson välja den som har varit “minst dålig” på sin position, men den här veckan behövs inga nödlösningar. Den här veckan kan vi till exempel kosta på oss att plocka bort Mohamed Buya Turay, som blev målskytt på nytt, eftersom vi gärna ville ha in fem man på mitten. Men det blir ändå en tung DIF-dominans efter krossen på Behrn arena.

Resultat

Hammarby-Kalmar 1-1
Örebro-Djurgården 0-3
Norrköping-AIK 0-0

Veckans elva enligt 4-5-1

Målvakt: Oscar Linnér, AIK
Ny stabil match från den lobotomerade hästen. Trygg i alla avseenden och en reflexräddning på Simon Therns nick i första halvek.

Högerback: Aslak Fonn Witry, Djurgården
Vi har satt spelarbetyg på samtliga tävlingsmatcher i år, men det var först igår som den första femman kom. Finn Witrys superinsats med två mål – och bud på fler! – ger förstås en plats här.

Mittback: Per Karlsson, AIK
Bättre och bättre dag för dag. Per Karlsson gjorde sin bästa säsong i karriären i fjol. I år är 33-åringen minst lika vass. Massor av brytningar mot Norrköping.

Mittback: Erik Berg, Djurgården
En utmärkt återkomst för mittbacken. Matchovanan syntes inte alls. Berg var hur säker som helst både i försvararbetet och med bollen. Nick i ribban, dessutom.

Vänsterback: Elliot Käck, Djurgården
Matchbilden mot Örebro passade som handen i handsken för den spelskicklige vänsterbacken. Värderade väl och var ett vapen i anfallsspelet.

Högermittfältare: Jonathan Ring, Djurgården
Fin match av Ring som har blandat och gett hittills i år. Dribblade sig ur många krångliga situationer. Inlägget till Buya Turays 2-0-mål var av högsta klass.

Innermittfältare: Jesper Karlström, Djurgården
Går från klarhet till klarhet. Ny gedigen insats mot Örebro. Stängde ytor, vann och fördelade boll.

Innermittfältare: Jeppe Andersen, Hammarby
Bäst på plan när Hammarby dominerade mot Kalmar. Behärskade spelets alla delar i vanlig ordning. Seriens kanske bästa innermittfältare för stunden.

Innermittfältare: Astrit Ajdarevic, Djurgården
Äntligen stod Astrit i laguppställningen. Än har 28-åringen en bit till toppformen men spelfördelaren gav Djurgården nya dimensioner i spelet. Det här lovar gott!

Vänstermittfältare: Muamer Tankovic, Hammarby
Gjorde en pigg match mot Kalmar. Lyckades med något konstruktivt nästan varje gång bollen nådde honom i den fria rollen på vänsterkanten. Höll bra tempo i spelet.

Anfallare: Nikola Djurdjic, Hammarby
Plötsligt kände vi igen Niko som gjorde sin bästa match för året. Spelade med stor energi och stångade in det viktiga 1-1-målet. Centimetrar från att avgöra matchen och undvika ett utbrott från sin kompis vid sidlinjen.

FOTO: Bildbyrån