Karl-Erik Nilsson backar Björn Eriksson: ”Känner inget tvivel”

Det har stormat om Björn Eriksson efter avslöjandet om dubbla stolar.
Många har ropat på hans avgång från RF.
Men Karl-Erik Nilsson, förbundets ordförande, har förtroende för Eriksson.

Annons

Expressens avslöjande om att RF:s ordförande Björn Eriksson har väckt starka känslor. Många tycker att han borde avgå eftersom han drivit igenom en politik som gynnar säkerhetsföretagen samtidigt som han varit branschens främste lobbyist under många år. Kritiken har också varit skarp sedan han varit med att ta fram polisens så kallade villkorstrappa mot klubbarna.

Idag träffade Björn Eriksson fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och Sefs ordförande Lars-Christer Olsson. Efter mötet förklarade Nilsson att han var nöjd med Erikssons redogörelse.
– Det var väldigt viktigt att klargöra rollerna, vem som gör vad. RF har ett övergripande ansvar och specialförbunden sköter det operativa. Jag tycker att vi fick en bra redogörelse av Björn, säger Karl-Erik Nilsson till SVT Sport.
SVT: Vad säger du om avgångskraven?
– Vi hade ett möte nyligen där han blev omvald som ordförande för RF och jag känner inget tvivel över det, säger han.

Lars-Christer Olsson är inte lika övertygad. Men Sef kommer inte att driva frågan aktivt i fortsättningen, meddelar han.
– Björn hävdar att det är en nidkoppling. Jag tycker fortfarande att Björn får reda ut hur kontakterna har sett ut. Men sedan är det en fråga för honom och medlemmarna i RF. Vi kommer inte att gräva i det.

LÄS MER. Månsson: Förtroendet är förbrukat – Björn Eriksson måste bort från idrotten

FOTO: Bildbyrån