Försäsongslägren tillbaka – dit planerar 08-klubbarna att åka

Annons

I år ställde samtliga 08-klubbar in sina traditionsenliga försäsongsläger till följd av pandemin, men till 2022 är planen att åka till varmare breddgrader i vanlig ordning innan allvaret drar igång.

Enligt våra källor kommer en majoritet – eller möjligen samtliga – allsvenska lag åka till Spanien och Portugal. En anledning till den trenden är de senaste årens debatt om politiska laddade destinationer som Qatar, Förenade arabemiraten och Turkiet vilket har gjort att många alternativ betraktas som problematiska.

Djurgården planerar att åka till Gran Canaria i slutet av januari/början av februari och stanna i en dryg vecka. Lagledaren Daniel Granqvist har varit där och rekat för klubbens räkning och har varit nöjd med vad han sett, berättar sportchefen Bosse Andersson för Fotboll Sthlm.

– Daniel har kollat på olika alternativ och är positiv till att vi kommer genomföra ett bra läger där. Vi kommer ta beslut ganska snart, så då kan vi återkomma med exakta platser, säger Andersson som lägger till att Djurgården förmodligen kommer spela någon eller ett par träningsmatcher under lägret.
– Vi vet att det finns andra skandinaviska lag som planerar att vara där, så det kommer lösa sig.

Enligt Fotboll Sthlms källor väljer både AIK och Hammarby mellan att lägga sina läger i Marbella-trakten i Spanien eller i Algarve, Portugal.

Båda klubbarna kommer att resa under samma period som Djurgården.