BP ställer in match: ”Personer som har känt sig hängiga”

Oron för corona sprider sig.
Brommapojkarna skulle idag ha spelat en träningsmatch mot Västerås SK, men har valt att ställa in den av säkerhetsskäl.
– Vi har haft personer som har känt sig hängiga och vill inte chansa, säger Manuel Lindberg, klubbdirektör i Brommapojkarna, till Fotboll Sthlm.

I torsdags gick AIK ut med att man hade ett misstänkt coronafall i sin herrtrupp och att samtliga spelare och ledare har beordrats i karantän till den 1 april.

I går gav Brommapojkarna besked till Västerås SK om att man inte kommer att spela lördagens planerade träningsmatch på bortaplan. Anledningen är att personer inom herrlaget känt sig dåliga och att man inte vill ta några risker.
– Det är utifrån ett säkerhetsperspektiv. Vi vet inte om det är snuva eller corona men det vore dumt att sätta laget på en buss och spela en match, säger klubbdirektören Manuel Lindberg till Fotboll Sthlm.

Brommapojkarna spelar i år i division 1 vars startdatum är osäkert. I början av nästa vecka väntar sig BP ett preliminärt svar på när serien kan dra igång. Hur klubbens herrlag gör med den fortsatta träningen vet man ännu inte, men sannolikt blir det ett uppehåll.
– Det är troligt att vi kommer ta någon form av brejk. Om säsongen blir uppskjuten behöver vi förbereda oss för det och då kan vi inte bara fortsätta försäsongen som vi har gjort, säger Manuel Lindberg.

Foto: Bildbyrån