Avslöjar: Olof Mellberg har tackat nej till landslaget

Olof Mellberg har tackat nej till landslagets förslag om att bli förbundskapten.

Enligt Fotboll Sthlms källor har BP:s tränare gett sitt besked till SvFF.

Det återstår att se om förbundet kommer tillbaka med ett nytt erbjudande.

Annons

Olof Mellberg har den senaste tiden pekats ut av flera källor som näste förbundskapten, och den förre landslagsbacken har erbjudits jobbet som Janne Anderssons ersättare. Igår uppgav Fotbollskanalen att det hela var så gott som klart.

Men nu kan Fotboll Sthlm avslöja att Olof Mellberg oväntat har tackat nej till erbjudandet under ett möte med SvFF. Huruvida det är det slutgiltiga beslutet till förbundet återstår att se, liksom vad skälen bakom består i.

Vid sidan av Mellberg var BP:s assisterande tränare Andreas Engelmark påtänkt i ledarstaben, men det är ovisst hur det nu blir med den saken. Även Tony Gustavsson är med i diskussionen, även om det redan innan Mellbergs nej var osäkert när Gustavsson kunde ansluta till landslaget. Detta med anledning av hans nuvarande tjänst som förbundskapten för Australiens damer.

För BP väntar en nu en oklar tid. Klubbens ledning har under den senaste veckan antagit att Mellberg ska bli ny förbundskapten och vid sidan av det har BP nått en muntlig överenskommelse med den förre AIK-tränaren Andreas Brännström. Under torsdagen hölls ett möte i Brommapojkarnas ledning där Mellberg förklarade att han tackat nej till förslaget från fotbollsförbundet.