Wiland missar Östersund borta: ”Davor kommer att stå”

Hammarby är fortsatt med i jakten på Lennart Johanssons pokal med två omgångar kvar.
Efter Hammarbys onsdagsträning bekräftar Stefan Billborn att Johan Wiland fortsatt är skadad.

Men i övrigt ser det ljust ut.

Annons

Med två omgångar kvar av serien har Hammarby fortsatt en guldchans, men det kommer att krävas hjälp från andra lag, samt sannolikt sex poäng mot Östersund och Häcken. Truppläget inför den första matchen är överlag gott, men Johan Wiland kommer inte att komma till spel.
– Han hade en ny koll idag, det är det enda jag vet. Han var inne tidigare imorse och tränade för att han skulle på ett läkarbesök. Jag vågar inte säga vad det är, om det var en magnetröntgen eller något annat, säger tränaren Stefan Billborn till Fotboll Sthlm.
– Davor kommer att stå. Johan måste träna först. Johan är en jättebra målvakt, men han är ju ingen fantom så att han kan komma från att inte ha tränat på, jag vet inte hur många veckor, och sedan ska vara bättre än Davor. Vi har fullt förtroende för Davor. Det känns som att han bara växer med uppgiften, så han kommer stå i mål.
Hur ser skadeläget annars ut i truppen? Jag såg att Djurdjic fick en smäll nyss.
– Han får alltid smällar. Han har ju massor av skruvar i fötterna och sådant där. Så när han får en spark så ligger han ju ned liksom. Sedan reser han sig upp, säger Billborn och går vidare med resten av truppen.
– Det ser jättebra ut. Jag tror aldrig att vi har haft så här bra skadeläge under hela säsongen.

Djurdjic ses om på onsdagsträningen. Foto: Hugo Månsson

Hur frisk är David Fällman?
– Hundra procent.
Annars är det endast Frej-spelarna (Leo Bengtsson och Filston Mawana) som saknas?
– Ja, vi har tagit bort dem. De tränar med Frej nu den här veckan, för att dels har Frej en viktig match och då vill vi hålla dem där ute och också bra för oss att tajta gruppen lite. Inte ha det för spretigt här.
Marcus Degerlund är med och spelar här igen. Sedan när då?
– Jag tror att han bara har kört för fullt i kanske två veckor.
Är problemen med huvudet över?
– Ja, det tror jag. Nu får han vara med för fullt. Men har också varit borta otroligt länge så han kommer inte vara aktuell för spel i år.