Stor kartläggning: Så går det för Hammarbys 20 största talanger

Det vimlar av talanger i Hammarbys a-trupp och farmarlag. 

Fotboll Sthlm pratade med tränare, scouter, assisterande och materialare för ta reda på hur det går för 20 av klubbens största löften.

Annons



Till en början kändes allt så enkelt. Gå igenom de tio spelare Fotboll Sthlm listade som Hammarbys största talanger i våras, slå en signal till Nenad Djordjevic eller Mikael Hjelmberg och skriv en artikel om hur året gått.

Men en talangartikel utan att ta med Hammarbys fyra U20-värvningar under sommaren, nej, det kändes inte helt bra. Inte heller att glömma en sådan som Noah Tesfai Negash, som kanske inte hölls högst när HTFF sparkade igång årets säsong, men som fått göra träningsmatcher med a-laget under sommaren. Och ska man verkligen utelämna Noah John, tillbaka från Cagliari och startman i HTFF? Loukmane Farou Moussas acklimatisering är man väl också nyfiken på?

Därefter höjde olika källor spelare som Emil Werner och Melvin Bajrovic på ett sätt som gjorde att inte heller de kunde lämnas utanför. Redan då kändes artikeln farligt nära parodiskt lång och vi beslöt oss för 19 spelare, men inte fler.

Då dök helt plötsligt Amadou Sabo upp på Årsta IP, totalt oannonnserad.

Det var bara att ge upp tankarna på en koncis och kort artikel om Bajens tio mest lovande lirare. Istället får ni 20 Hammarbyare med framtiden för sig, från doldisar som Emil Werner och Saidou Alioum till Tele2-vana Oliver Dovin och Dennis Collander.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa.

Eller bli Prenumerant

• Tillgång till allt material på Fotboll Sthlm
• Löpande prenumeration, utan bindningstid
• 39 kronor för 30 dagar