Paulsen om Bajen efter avskedet: ”Platsen där jag trivdes bäst”

Björn Paulsen har gjort sin sista match för Hammarby,

Bajenfavoriten överraskades av sin egen avtackning och berättade efteråt om varför han lämnar och vad klubben betyder för honom.

Annons
Gameinsight desktop image

Björn Paulsen stressade inte iväg från Hammarby.

När spelarbussen avgick utan att han passerat den mixade zonen började journalisterna som samlats för att vänta in honom tro att han hade smitit ut tidigt. Men lugnande (?) besked kom – Björn är fortfarande kvar, han dricker bara en öl.

När den skäggige jätten väl gjorde entrè, samtidigt som arenan höll på att släckas ned, bar han dessutom på en hel hög med minnessaker vars överlämnande antagligen också tagit en del tid i anspråk.

Matchen han spelade igår var hans sista i grönvitt. Han fick avsluta med ett mål – vilket Paulsen efteråt inte ville ta på sig eftersom bollen gick in via Gustav Ludwigson, men det spelade knappast någon roll i firandet – och en överraskningsavtackning med fansen. Publikfavoriten visste inte om något på förhand eftersom det var sagt att övergången till Odense skulle bli officiell först dagen efter. Istället fick han gå runt arenan och ta emot supportrarnas kärlek. Att Göteborgsklacken visslade åt talet han höll på mittplan tog han med ro.
– Det betyder att de inte gillar mig, så jag måste ha gjort någonting bra.

Avskedet från Hammarby var uppenbart en stark upplevelse för Paulsen. Avtackningen, från både spelare och supportrar, betydde mycket.
– Det är en fantastisk klubb. När jag tittar tillbaka på min karriär kommer det här vara platsen där jag trivdes bäst och spelade min bästa fotboll.

– Jag älskar Hammarby.

Ändå lämnar mittbacken nu för Odense.
– Du kan se att jag inte var menad att starta i normala fall. Idag hade vi avstängningar. Hammarby går i en ny riktning och jag tror att det är väldigt bra för klubben, men vi var överens om att mina ambitioner att spela 90 minuter varje gång inte skulle fungera här. Så vi bestämde att jag jag skulle lämna, och jag tror att det är rätt beslut. Det är svårt, men sådan är fotbollsvärlden.

Paulsen har uppenbarligen inte varit Martí Cifuentes favoritspelare. Tränaren verkar inte tycka att mittbacken med det flygande håret och den hårda pannan som vinner allt i luften passar in i hans metodiska possessionfotboll. När Björn får frågan om huruvida den bristande speltiden beror på att han inte är lämpad för Bajens nya spelsätt finns det ett uns av vemod i hans svar.
– Det kan vara det. Jag tycker jag visade idag att jag kan spela i det här systemet, men ja.

Framförallt önskar dock Paulsen Bajen allt gott i framtiden.
– De går en annan väg och jag tror att det är en bra väg. Jag tror att Hammarby kommer vara i toppen många många år och förhoppningsvis kommer de uppnå de mål de förtjänar att uppnå.