Hammarby värvar dubbelt: ”Fantastiskt att komma hit”

Richard Magyar och Aron Johannsson är klara för Hammarby.
På torsdagskvällen presenterades nyförvärven som skrivit på varsitt treårskontrakt med Bajen.
– Nu ska jag jobba hårt för att så snabbt som möjligt komma i matchform, säger Johannsson.

Annons

För åtta dagar sedan avslöjade Fotboll Sthlm att den meriterade amerikanen Aron Johannsson var på väg att skriva på för Hammarby.
Nu är affären klar, vilket Bajen bekräftade på torsdagskvällen.
– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby och få bli en del av en klubb som har så många fans. Nu ska jag jobba hårt för att så snabbt som möjligt komma i matchform, och hoppas snart vara med och hjälpa mina lagkamrater på planen och bidra med mål, säger Aron Jóhannsson till Hammarbys hemsida.
Sportchefen Jesper Jansson tror att Hammarby har gjort ett kap på längre sikt.
– Aron är en kvalitetsspelare som såldes för stora pengar från AZ till Werder Bremen. Han har haft en del problem med skador, men är frisk nu även om han lär ha en liten startsträcka innan han är i full form. Aron hör till samma kategori av spelare som Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic gjorde när de kom hit, spelare som av olika anledningar är i behov att få lite av en nystart i sina karriärer, och för den kategorin spelare är Hammarby attraktiv som klubb. Aron är en rörlig, offensiv spelare som gör mycket mål, och vi är väldigt glada över att kunna knyta honom till oss, säger Jesper Jansson.

Annons

I samma veva presenterades Richard Magyar som liksom Johannsson har skrivit på för tre år. Den 28-årige försvararen återvänder alltså till Bajen efter två år i Tyskland.
– Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka hit. Det finns ju bara ett Bajen och jag ser mycket fram emot att köra igång med grabbarna och att få spela inför våra supportrar igen, säger Richard Magyar till Hammarbys hemsida.

LÄS MER. Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

Foto: Bildbyrån