Avslöjar: Hammarby på väg att värva Aron Johannsson

Hammarby har hittat ersättaren till Vidar Örn Kjartansson.
Enligt Fotboll Sthlms källor är Aron Johannsson, 28, detaljer från att skriva på för Bajen.
Aron Johannsson kommer närmast från Werder Bremen.

Annons

Vidar Örn Kjartansson har två matcher kvar i Hammarbys tröja innan låneavtalet går ut och han återvänder till Rostov. I nuläget ser det inte ut som att Bajen kan behålla den isländske anfallaren – som Rostov gärna vill sälja – men nu har klubben i stort sett gjort klart med ett annan meriterat namn.

Enligt våra uppgifter är Aron Johannsson, som i nuläget är bosmanspelare, i princip överens med Hammarby. Förhandlingarna väntas gå i mål inom kort om inget oförutsett sker i sista stund.

Aron Johannsson är född i USA men startade karriären i den isländska ligan. Han har representerat Island på U21-nivå men har sedan gjort 20 landskamper för USA. Efter att ha öst in mål i Aarhus (21 mål/48 matcher) och AZ (29 mål/58 matcher) skrev han 2015 på för Werder Bremen.  I Tyskland har anfallaren dock plågats av skadebekymmer och under den senaste säsongen blev det knappt någon speltid alls. Nu ska dock anfallaren vara frisk även om det kan dröja ett tag innan matchformen sitter.

Johannsson gjorde totalt 30 matcher och fem mål i Bundesliga. Enligt våra uppgifter är kontraktet med Hammarby på tre år.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

LÄS MER: Månsson&Månssons 08-elva – omgångens spelare i Stockholm

Foto: Bildbyrån