Djurdjic underkänner laget – och sig själv: ”Måste se mig i spegeln”

Nikola Djurdjic har flera gånger varit ute och svingat mot AIK och deras spelare.
Efter derbyförlusten åkte han själv på ett antal pikar.
– Jag gillar det och har inga problem med de sakerna, säger Nikola Djurdjic till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby åkte på en klar 0-2-förlust mot AIK på Friends arena. Efter derbyt manar Nikola Djurdjic till självransakan.
– Vi måste titta oss själva i spegeln och jag måste se mig själv i spegeln. Vi var inte tillräckligt bra i dag, säger han.

I en intervju med Expressen inför matchen sa Nikola Djurdjic att Bajen skulle utnyttja Oscar Linnérs dåliga form. Efter matchen svarade Oscar Linnér med en egen gliring.
– Jag tycker att det hör till spelet. Jag gillar det och har inga problem med de sakerna. Varken åt mitt eller deras håll. Enligt mig hör det till fotbollen och jag tycker att de alla är tillräckligt stora för det, säger Djurdjic.
– I vanliga fall skulle jag sagt att han var en fantastisk målvakt men jag gillar det här. Det går åt båda hållen. Linnér är en stor pojke, han kan leva med det.

Annons

Inför matchen hade supportrar från båda lagen nått en överenskommelse om tio tysta minuter i matchinledningen. Nikola Djurdjic tycker att det var en märklig erfarenhet.
– De första tio minuterna var väldigt konstiga. Jag har aldrig varit med om liknande i ett derby. Det var väldigt, väldigt märkligt. Men det var likadant för AIK.

På presskonferensen efter matchen menade Stefan Billborn att AIK-spelarna hanterade de tio tysta minuterna på ett bättre sätt än Bajenspelarna. Nikola Djurdjic nickar instämmande när han hör sin tränares tankar.
– Så klart, när vi släpper in två mål direkt efter de tio minuterna. Men det finns många orsaker till att vi förlorade i dag och det där var inte den huvudsakliga.
Detta var er tredje raka förlust mot AIK. Vad behöver ni göra annorlunda?
– Vi måste lära oss av derbyna och visa mer karaktär. Det såg ut som att de hade enklare för att spela mot oss än mot mycket, mycket sämre lag i allsvenskan. Så vi måste förbättra oss.
Hur ser du på ert facit på naturgräs?
– Vi måste jobba på det också.
Har ni större problem på naturgräs än på konstgräs?
– Det ser ut som det. Vi spelar inte vårt spel på naturgräs. Det är inte enkelt, precis som att det inte är enkelt för naturgräslag som spelar på konstgräs.

LÄS MER. Linnér hånar Djurdjic: ”Lycka till med skotten”

LÄS MER. Tankovic: ”Utan supportrarna lever inte svensk fotboll”

FOTO: Bildbyrån