Tankovic: ”Kände sig naken – utan supportrarna lever inte fotbollen”

En av vårsäsongens bästa spelare, Muamer Tankovic, satte inget större avtryck i derbyt.
Efter matchen hade 24-åringen svårt att sätta ord på sina känslor.
– Ord kan inte beskriva hur besviken jag är, säger Muamer Tankovic till Fotboll Sthlm.

Annons

Ett blekt Hammarby förlorade bortaderbyt mot AIK med 0-2. Sebastian Larsson blev matchvinnare med två mål på kort tid. Efter matchen var det en uppgiven Muamer Tankovic som mötte pressen.
– Jättebesviken. Ord kan inte beskriva hur besviken jag är, säger han och fortsätter:
– Det är tråkigt som fan. Jag vet inte vad jag ska säga, vi förlorar matchen på de första 20 minuterna. De gör två mål på oss, vi står och sover, vi är fel ute i vårt försvarsspel, vi är fel ute när vi har bollen och de var hungrigare än oss. De var mer aggressivare än oss med bollen och utan bollen. Vi visade inte hjärta i första halvleken, verkligen ingenting.

Annons

Matchen avgjordes på två minuter när landslagsmittfältaren Sebastian Larsson först placerade in ett friläge för att sedan nicka in 2-0. Muamer Tankovic berättar att det kändes tufft efter mardrömsminuterna.
– Åt helvete: ”Fan, det här får inte hända”. AIK är ett jättebra försvarsslag. Om de gör första målet så blir det ännu svårare.
– Man blir frustrerad, så klart. Man försöker göra det bästa av situationen fast det är svårt. Jag vet inte hur jag ska förklara det. De var mer taggade än vi var, helt enkelt.

Första tio minuterna spelades under tystnad. Respektive lags supportrar hade en överenskommen protest mot polisens villkortstrappa. Trots att Bajen var förberedda på vad som skulle hända blev de överraskade, menar Tankovic.
– Vi visste att det skulle hända och man kände sig lite naken, om man säger så. Första tio minuterna var det knäpptyst trots att det var mycket folk. Men sedan när de började heja kände man igen stämningen. Det är så svensk fotboll ska vara. Utan våra supportrar så lever inte svensk fotboll.

FOTO: Bildbyrån