Billborn om utvisningen: ”De får det ta på domarkurserna istället”

Ett rött kort på Jeppe Andersen förändrade matchbilden helt. Efter det kunde fick Stefan Billborn se sitt Hammarby tappa sin ledning till förlust.  
– Vet inte riktigt om de är en målchansutvisning, de får domarna ta på sina utbildningar, säger tränaren.

Annons

Efter den tunga derbyförlusten mot AIK fick Hammarby en möjlighet att resa sig när man tog emot IFK Göteborg i cupens kvartsfinal. Man tog tidigt ledningen genom Muamer Tankovic men efter Jeppe Andersens röda kort vände matchen helt.

Efteråt var Stefan Billborn fåordig kring den omtalade straffsituationen:
– Jag har inte sett situationen efteråt så det är svårt att säga något. Men jag tycker att Jeppe borde låtit honom ta skottet för jag tror inte att det blir mål om han skjuter därifrån. Domaren hade sagt till spelarna att det var en våldsam tackling, men det har jag svårt att se, säger tränaren och tillägger:
– Sedan om det är en målchansutvisningen eller inte, det vet jag inte riktigt. Det får de ta på domarkurserna istället.

Efter utvisningen förändrades matchbilden då Hammarby sjönk ner och tvingades försvara sitt egna mål. Stefan Billborn var inte nöjd med sina spelares prestation ute på planen.
– I derbyt hade vi ledare en matchplan som var usel. Idag fick vi initiativet i början och borde gjort något mer av det. Vi slarvar bort den här matchen. IFK Göteborg blir låga men vi är trubbiga med bollen.

Billborn berättade att det var ett besviket omklädningsrum efter matchen.
– Spelarna var väldigt besvikna och det är klart att det är. Men vi sätter oss själva i det, vare sig man vill eller inte. Det är klart att IFK Göteborg vinner rättvist, vi måste vara noggrannare och förhoppningsvis lär vi oss något av det här.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hammarby föll tungt i cupen – här är spelarbetygen efter förlusten

Annons