Billborn om Bojanics nya roll: ”Han ska hota, hota, hota”

BELEK.
Stefan Billborn tror inte på Darijan Bojanic som en av två centrala mittfältare.
Däremot har tränaren förhoppningar på nyförvärvet i en “Hamad-roll”.
– Vi vill sätta honom i en position där han kan hota hela tiden, säger Billborn.

Annons

I fjol spelade Darijan Bojanic som central mittfältare i Helsingborg. När 24-åringen värvades lät det som att han var främst påtänkt som en av två balansspelare i 4-2-3-1-uppställningen som Hammarby allt som oftast utgår ifrån.
I de två senaste matcherna har Bojanic dock spelat till vänster på offensivt mittfält. Stefan Billborn tror att det kommer fortsätta så.
– Om vi ska utnyttja honom så måste vi ge honom möjligheten att slå hotande passningar och det kan jag inte se att han kan göra i en balansroll. Då blir det mer som med Kennedy på slutet, att han gå ner och slår långa passningar och det har vi ingen nytta av, säger Hammarbys tränare.
Ni har inte nytta av en “Pirlo-roll” alltså?

– Nej, för jag tror inte att vi är tillräckligt bra för det. Jag tror inte något lag i Allsvenskan är det. Det är en ju lyxroll på ett sätt. Det är ingen kritik mot honom, utan det handlar om att placera spelarna där de kan uttrycka sig bäst. Darijan är helt med på det.
Har ni svängt?

– Jag har inte svängt, men jag vet att han spelade i en balansroll när Jesper tittade på honom i Helsingborg. Men jag har sagt från början att jag inte tänker mig balansrollen. Om man tittar på karaktären på spelarna som vi hade där i fjol… jag tror inte Darijan kan täcka ytorna som krävs i den rollen. I fjol hade vi Jeppe, Junior och Junes som kan jobba över stora ytor. Men ingen av dem är typen som slår geniala passningar, de är mer bollvinnare, temposättare som kan hålla i bollen i trånga lägen. Darijan är en spelare som ska hota, hota, hota.

Imorgon klockan 12 svensk tid möter Hammarby japanska Shonan Belmare här i Belek.