Billborn inför IFK Norrköping: ”Man ska vara optimist”

Hammarby jagar fjärdeplatsen när IFK Norrköping kommer på besök till Tele2 arena ikväll.
Tränaren Stefan Billborn har siktet inställt på två vinster i de två sista matcherna.
– Vår målsättning är att vinna båda matcherna och avsluta säsongen på bästa sätt, så får vi se hur långt det räcker, säger han till klubbens hemsida.

Hammarby fick med sig en poäng mot Malmö FF senast. Stefan Billborn satt hemma sjuk under matchen och grämde sig över att det bara blev en poäng.
– Vi har tretton avslut i straffområdet, det är ovanligt mot ett så pass bra lag. Vi saknade lite udd och kvalite samtidigt som vi klantar till det lite för oss och släpper in två mål. Det är tungt, jag tycker att vi borde fått in ett tredje mål.
– Samtidigt får vi vara stolta över killarna. Jag tycker att vi avslutar bägge halvlekarna bäst. Hade vi spelat några minuter längre hade vi nog vunnit den här matchen. Vi hade inte marginalerna med oss nu heller men det lovar ändå gott inför framtiden. Det är fortfarande gott gry i killarna och de vill mycket, vi kommer spela hela vägen in i sista minuten i sista matchen.

Topp tre-placeringarna är redan utom räckhåll efter att Häcken vunnit sin match mot ÖSK igår. Tränaren har fullt fokus på att ta två raka segrar i de återstående matcherna.
– Vår målsättning är att vinna båda matcherna och avsluta säsongen på bästa sätt, så får vi se hur långt det räcker.
– Man ska vara optimist, tycker jag, även om det låter konstigt. Men tittar man på poängsnittet bland de som ligger runt oss så är det inte sex poäng per match, det är betydligt lägre.

– Vi ska slå Norrköping och sen ska vi slå Örebro och så får vi se hur långt det räcker, vi kan inte göra så mycket annat.

Billborn hoppas att Bajen kan komma upp i samma nivå som mot MFF.
– Jag hoppas att det ska präglas av de perioderna som vi hade mot MFF där vi är väldigt bra. Det är egentligen fullt fart framåt men också att vi är fokuserade lite bättre bakåt när vi tappar bollen. Vi ser till att sätta press på bollhållaren, faller hem när vi ska falla hem och ställer om när vi ska ställa om. Täcka av rätt ytor och ha en bättre defensiv i offensiven för Norrköping är ett ännu bättre omställningslag än vad MFF är.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Sista chansen till Europaspel för Bajen: ”Vill gå med högt huvud”

LÄS MER: Silly season-bloggen: Madelen Janogy förhandlar med Bajen

Annons