Sista chansen till Europaspel för Bajen: ”Vill gå med högt huvud”

Hammarby har ingen möjlighet att nå Europaspel på egen hand.
Laget behöver nu ta fjärdeplatsen och hoppas att något av topp tre-lagen vinner cupen.
– Vi vill avsluta med lite heder så att vi inte behöver tokskämmas under uppehållet, säger mittbacken David Fällman till Fotboll Sthlm inför matchen mot IFK Norrköping.

BK Häcken vann matchen mot Örebro SK under gårdagen. Det innebär att Hammarby inte har något chans att nå topp tre inför matchen mot IFK Norrköping ikväll. Laget siktar istället in sig på en fjärdeplats som kan ta laget ut i Europa om något av topp tre-lagen vinner cupen.
– Det blev ju en bra prestation mot Malmö där vi fick ut något bra av laget och varje enskild spelare. Det var vad vi ville och vi ville göra det nu i de tre sista matcherna. När vi pratade inför MFF var vi enade om att en sådan prestation behövde göras, speciellt för oss själva för att avsluta på ett bra sätt och kunna gå lite med högt huvud i alla fall. Fast det är klart att vi hade önskat mer än vad det kommer bli, säger Fällman.

Mittbacken vill inte prata om chanserna till Europa utan väljer att fokusera på lagets prestationer.
– Vi har inte tryckt på det, vi har tryckt på det jag sa: heder för oss själva och självklart mot alla som följer oss och stöttar oss, så att vi inte behöver tokskämmas under uppehållet. Man vill som fotbollsspelare avsluta på ett bra sätt. Det har vi tryckt på mer än Europa.

Då låter det nästan som att ni är nöjda oavsett om det blir Europa eller inte?
– Det är svårt alltså, skitsvårt. Vår känsla kan vi ju styra själva, det är ju upp till oss. Norrköping blir en jätteviktig match. Vi går om dem om vi vinner, bara sådana grejer, det inspirerar ju och tyder på att det är en viktig match. Och kommer vi upp i den nivån som vi gjorde mot MFF så kommer vi vara svåra att slå och ha en bra chans att vinna.

David Fällman drog på sig ett gult kort mot MFF, sitt fjärde för säsongen. Det innebär att mittbacken är avstängd i kvällens viktiga match som Bajen behöver vinna för att ha en chans på fjärdeplatsen.
Jag hatar att missa någon match överhuvud taget. Det är lika surt som det alltid är att missa något. Det är klart att de är lite speciellt med tanke på att det bara är två matcher kvar, men en avstängning per säsong får man räkna med. 

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Odilons succé i Club Brügge: ”Det är kul att spela mot storlag”

LÄS MER: Hammarby-podd med Månsson och Bergman: Här dör fotbollen

Annons