Berhalter om tiden i Bajen: ”Jag var fullständigt oförberedd”

Gregg Berhalter hade det tufft som Hammarbytränare mellan 2011 och 2013.
Idag är han amerikansk förbundskapten, vilket han inte tror att han varit utan åren i Bajen.
– Jag är den coach jag är idag tack vare mina erfarenheter med Hammarby, säger han i en intervju med FotbollDirekt.

Annons

Hammarby hade tunga år i Superettan fram till säsongen 2014. Den auktoritäre amerikanen Gregg Berhalter ledde Bajen mellan 2011 och 2013 utan att lyckas få klubben tillbaka till högstaserien.

I en intervju med FotbollDirekt pratar Berhalter, som numera är förbundskapten för USA, om tiden i Hammarby.
– Jag var fullkomligt oförberedd på att vara tränare när jag tog det jobbet. Och jag lärde mig i farten. Jag pensionerade mig som fotbollsspelare en månad tidigare och helt plötsligt tränade jag ett lag som hade en enorm press på sig att lyckas, en enorm press att avancera till Allsvenskan. Och det var en fantastisk upplevelse för mig vad gäller lärdom och utveckling, säger Berhalter.

Berhalter tror att en anledning till varför det inte gick bra var att spelarna inte fick individanpassad träning.
– De tre elementen av hur jag ville att laget skulle spela, hur jag hade förmågan att lära ut det och sedan träna dem därefter var inte sammanlänkade tillräckligt bra. Och när jag fick lämna min tränarroll tog jag mig tid att tänka och reflektera över den upplevelsen. Det lärde mig jättemycket, säger Berhalter som trots motgångarna minns en fin tid i Sverige.
– Jag har många positiva minnen från Hammarby och jag älskar Stockholm. Jag minns arenan och supportrarnas stöd och jag vet vad de betyder för Stockholm. Jag älskar att se Hammarby där uppe i tabellen och förhoppningsvis ser vi dem i Champions League snart.

LÄS MER. Lallet sågar Berhalter: ”Pissade på supportrarna”

Foto: Bildbyrån