Lallet sågar förre Bajentränaren: ”Pissade på supportrarna”

Gregg Berhalter står inte högt i kurs hos Christophe Lallet.
I vår podd Bergman 90 minuter sågar den förre Bajenliraren amerikanen som tränade Hammarby 2012-13 längs med fotknölarna.

Annons

Stefan Billborn, Patrik Werner och Thomas Dennerby är tre tränare som Christophe Lallet har ett gott öga till. Det berättar den förre Hammarbyspelaren i avsnitt #9 i vår intervjupodcast Bergman 90 minuter. Däremot är Gregg Berhalter, den auktoritäre amerikanen som tränade Hammarby under säsongen 2012 och halva 2013 långt ifrån en favorit. Det berättar Lallet när han får frågan om vilken hans sämsta tränare i karriären var. Lallet säger att han skulle behöva tre timmar för att beskriva varför han inte gillade Berhalter.
– Han hade ett manér där han inte såg oss som människor. Han såg inte oss som ett lag utan ett experiment. Det var som att pissa på supportrarna och spelarna i ansiktet.
Lallet tar upp ett exempel som han reagerade på från sommaren 2012.
– Vi tog en vecka ledigt för att rensa tankarna, komma bort och träffa familj och vänner. När man kommer tillbaka till Årsta IP är det som med en flickvän, man märker att man har saknat henne, och det hade vi verkligen gjort: “Nu jävlar börjar hösten, nu ska vi köra järnet!” Men på min plats satt en collegeamerikan, totalt var det åtta stycken, och då var det någon jävla tryout första veckan. Då har man ingen känsla för laget, man vet inte vad målet är. Vi ska vinna matcher och gå upp, vi är ingen ungdomsverksamhet eller akademi.

Annons

Programledaren Mårthen Bergman: Pratade du med honom om det?
– Vi hade ett snack efter han lämnat. Han drog till Columbus och jag till Tampa. De hade försäsongsträning i Florida och då hann vi byta några ord. Men jag fick inte ut vad jag ville ha sagt. Det glödde verkligen i mig, så det var mesigt av mig.
Men inget snack i Bajen?
– Vi hade några duster som vi inte behöver prata om nu. Det är borta. Jag drog inte jämnt med honom men det var det många som inte gjorde.
Hammarby missade uppflyttning både 2012 och 2013, men året därpå – när både Christophe Lallet och Gregg Berhalter lämnat klubben – vann Bajen Superettan.

Den 90 minuter långa podden med Christophe Lallet innehåller mycket mer än ovanstående. En sammanfattning av avsnittet läser du här.

Annons