Belekbloggen: En försäsongsmatch i väntan på syndafloden

Full fart i Belek! Många intryck att sortera under den första dagen. Och snart kommer det turkiska regnet.

Annons

All inclusive-livet. Man går runt med ett armband runt handleden och känner sig smått omyndigförklarad. Mitt hotell vaktas liksom Hammarbys av beväpnad personal, men det är inte lika flådigt. Här är det istället andrahandssorteringen som håller till: vitryska fotbollslag, tyska pensionärer, peruanska teakwondoklubbar, Fotboll Sthlm-reportrar. Bra drag är det hur som helst, framför allt på vitryssarna som raglade runt i baren igår kväll. En kille som fick ledas in i hissen såg jag för övrigt på frukosten nyss. Han såg klart sammanbiten ut.

Det ska enligt förstahandskällor även gå vilt till på Hammarbys supporterhotell…

Igår spelades den första matchen mot den österrikiska ligatrean Sankt Pölten. Eftersom det här är en blogg skriven i all hast blir det ingen djupanalys men det märktes att Hammarby var rätt nöjda efteråt. För nu hängde ju laget ihop. Mot HJK var det svårt att förstå hur Hammarby ville formera sig, men den här gången satt pressen – som är så avgörande för Bajen – stundtals riktigt bra. När jag tog ett kort snack med Jocke Björklund lyfte han fram Tankovics och Khalilis arbetsinsatser. Det egna spelet var en kombination av felpassningar och lovande intentioner och “typisk försäsongsmatch” var nog den vanligaste sägningen på läktaren. Till sist vann Hammarby efter ett fint samspel mellan två pigga inhoppare, Sander Svendsen och Vladimir Rodic, och det målet kom när Sankt Pölten dominerade spelet. ”Unglaublich!” skrev Sankt Pöltens frustrerade sociala medier-kille på Twitter. Otroligt var det kanske inte, men visst, lite orättvist.

Annons

De båda brassarnas träningspass inför matchen ställdes in, så jag fick nöja mig med att hälsa på dem vid matchen istället. Språkförbistringen var total, så den där intervjun kan bli en utmaning.

Mitt under matchen anlände Nikola Djurdjic som har varit febersjuk ett tag. Han satte sig bredvid oss journalister och berättade att det var sextonde gången som han var i Turkiet.
– Fem semestrar, elva försäsongsläger, förtydligade Nikola.

Snart är det dags för ett nytt träningspass. Idag blir det fint väder, 18 grader och sol, men imorgon kommer regnet. Prognoserna har bättrat sig en smula under de sista dagarna, men det väntas ändå runt hundra millimeter regn på tre dagar. Det tror jag faktiskt inte att planerna klarar. Stor risk för inställda träningar (och kanske match) alltså.

Vi avslutar snabbrapporten med några bilder från dagen.

Jean Carlos de Brito och Ze Vitor fick se sitt nya lag i aktion för första gången.

 

Pyroteknik inför matchen. Bajens supportrar dominerade läktaren i svag konkurrens.

 

St Pölten saknade en spelare strax före avspark, men till sist kom den elfte mannen inspringande.

 

Dagens pressfika? Mörkrostad.