Belekbloggen: Är det här Hammarbys elva mot Varberg?

BLOGG. Har vi redan sett Hammarbys cuppremiärelva? Några tankar från lägret i Belek.

Annons

Hemma igen. Den där turkiska sjukan blev en seg historia, så lägret blev lite av ett antiklimax för min del. Men för Hammarby gick det mesta enligt plan. Matcherna gav två segrar, en rättvis och en unglaublich, och skadorna (de allvarliga i alla fall) uteblev. Det senare är, som alltid, det viktigaste.

Under den andra matchen, 3-1, mot Shonan, hamnade jag bredvid en scout från Trabzonspor. Jag vet inte om han var hundra procent uppdaterad om Hammarby, men han frågade i alla fall mycket om Junior (och sken upp när han insåg att Junior, trots sin skada, faktiskt var på plats). Han var också nyfiken på Jean Carlos, som gjorde sin första match, men när han skulle peka ut den som imponerande mest på honom tvekade han inte: Tim Söderström!
– Hur gammal är han? frågade scouten.
– 25, svarade jag.
– Fan, för gammal, svarade scouten.
– Men ändå intressant!

Som jag var inne på tidigare tar Tim inte lika snabba beslut som till exempel Jeppe Andersson eller Junior, men han bryter linjer som ingen annan, och det ger laget en fördel varje gång. Tim har dessutom Stefan Billborns förtroende och har kommit in i laget på nolltid. Jag skulle inte bli förvånad om Tim spelar i varenda match under den första, Junior-fria, delen av säsongen.

Överlag ser det ganska färdigt ut tycker jag. Jansson och Hjelmberg har hintat om att det kan komma nyförvärv tätt inpå seriestarten – marknaden kan öppna upp sig då – men egentligen behövs det inte så mycket till förstärkningar. Pa Dibba vore ett välkommet tillskott med sina bryta av-egenskaper, men om man går igenom truppen finns det två goda alternativ på de flesta av positionerna. Möjligtvis kan det behövas mer bredd på innermittfältet, i alla fall så länge som Bojanic är helt avskriven för en defensivare roll. Samtidigt kommer Junior snart tillbaka, så där gäller det att ta ett strategiskt val.

Annons

Sander Svendsen, 21, och Leo Bengtsson, 20, har sett pigga ut på lägret, både på träning och i match. Paradoxalt nog är båda frågetecken i lagbygget, för spridda inhopp är inte bra nog under det här året – i alla fall inte ur spelarnas perspektiv.

Om Dibba ansluter till seriestarten finns det redan åtta alternativ på fyra offensiva platser (HY: Rodic, Khalili – OM: Tankovic, Jajic – VY: Bojanic, Kacaniklic – A: Djurdjic, Dibba) och då blir det svårt att hitta in i elvan för Sander/Leo. Det gäller att vårda sina investeringar, för att prata sportchefsspråk, och vid en Dibba-affär vore en dubbel utlåning nog att föredra med tanke på spelarnas långa kontrakt. Men då ska det förstås vara till rätt klubb, en del stolthet ska sväljas, och så vidare.

Hursomhelst: på måndag startar tävlingssäsongen, och jag tror mig ha hyfsad koll på hur Billborn resonerar för stunden. Den här elvan – samma som i den andra träningsmatchen mot Shonan Bellmare – tror jag får förtroendet mot Varberg.

Blazevic – Sandberg, Fenger, Fällman, Jean Carlos – Söderström, Andersen – Rodic, Tankovic, Bojanic – Djurdjic.

(Blazevic/Jean Carlos skulle dock kunna bli Curci/Solheim istället)

Vi avslutar vår turkiska tripprapport med några bilder.

Downtown Belek. En typisk moské/fort/klättervägg-kombination.

 

Många höll andan när Vladimir Rodic haltade av i den andra matchen. Men det var inte värre än en lårkaka.

 

Tänkaren Billborn och resten av teamet.

 

Elvan mot Shonan Bellmare – en föraning om vad som komma skall?

 

Supportrar och spelare efter den sista matchen.